Kínai nagyvárosokba indít új járatokat az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2023. január 18. 12:40

Miután Kína ismét megnyitotta határait és enyhítette a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozásait, az Emirates a közelgő Holdújév előtt, az élénkülő utazási igényekre reagálva növeli járatainak számát Ázsia több részén.

Az Emirates közel húsz éve repül Kínába. A China Southern légitársasággal partnerségben jelenleg 24 kínai belföldi pontra kínál összeköttetést az utazóknak Guangzhou, Peking és Shanghaj városain keresztül. A légitársaság most új járatokat jelentett be:

Sanghajba az utasforgalom január 20-tól indul újra, heti kétszeri Emirates járattal, amely március 1-jétől fokozatosan napi járattá bővül. Guangzhouba jelenleg heti négyszer közlekedik non-stop Emirates-járat Dubajból, és hetente négy másik járat közlekedik Guangzhou-ból Bangkokon keresztül Dubaiba. Február 1-jétől ezek a járatok napi rendszerességgel, non-stop járatként közlekednek, melyet az Emirates A380-as óriásgépe szolgál ki. Emellett az Emirates háromosztályos Boeing 777-300ER repülőgéppel üzemeltetett járata március 15-től naponta non-stop járatként üzemel majd Pekingbe.

Ezzel a légitársaság összesen heti 21 járatra növeli kapacitását a térségben, ami nagyobb választékot és rugalmasságot biztosít az üzleti és szabadidős utazók számára, hozzájárulva Kína turizmusának felélénküléséhez.

emirates

A légitársaság a kínai nyitásra és az élénkülő utazási igényekre reagálva új járatokat indít Sanghajba, Pekingbe és Hongkongba

Fotó: Emirates

A világjárvány ideje alatt az Emirates kiemelten támogatta Hongkongot azáltal, hogy fenntartotta a kereskedelmi kapcsolatokat a metropolisz és a hálózatán belüli más stratégiai piacok között. Az Emirates március 29-től már naponta repül non-stop járattal Hongkongba Dubajból, ami kiegészíti a Dubajból Bangkokon keresztül Hongkongba közlekedő, már meglévő napi járatát, heti 14-re növelve a légitársaság járatainak számát az útvonalon.

Az Emirates emellett, a többek között a Cathay Pacific és a HongKong Airlines légitársaságokkal kötött megállapodásai révén Hongkongon kívül, további célállomásokra is összeköttetést biztosít az utazók számára.