Az Emirates kifizeti koronavírusos utasai költségeit

Forrás: turizmus.com

 2020. július 23. 18:16

A légitársaságok között a világon elsőként az Emirates teljes körűen fedezi utasai egészségügyi, illetve karanténnal kapcsolatos költségeit, amennyiben utazásuk során Covid-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket.

A dubaji légitársaság már számos biztonsági intézkedést vezetett be a világjárvány megfékezése, az utazási kedv fokozása érdekében. Most pedig elsőként a légitársaságok közül újabb járványügyi biztonsági garanciát kínál utasainak

Az Emirates 2020. október 31-ig minden utasa számára – függetlenül a kabinosztálytól és az úti céltól – garantálja, hogy térítésmentesen fedezi az egészségügyi költségeket 150 ezer euró (51 millió Ft) összeghatárig, valamint a karantén során felmerülő költségeket napi 100 euró (34 ezer Ft) értékben, 14 napon keresztül, amennyiben az utazás során Covid-19 fertőzés mutatható ki náluk.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép, és az első utazás napjától számítva 31 napig érvényes. Miután az utas megkapja a pozitív diagnózist, az Emirates erre a célra létrehozott telefonvonalán kell jelentkeznie, hogy igénybe vegye a költségtérítést.

Az Emirates számos biztonsági intézkedést vezetett be az utazási kedv fokozása érdekében

Fotó: Emirates

Biztonságos repülés

Az Emirates olyan átfogó intézkedéseket vezetett be mind utasai, mind alkalmazottai biztonságának érdekében, melyek az utazás minden szakaszát lefedik, földön és levegőben egyaránt. Az intézkedések egyik legfőbb eleme az ingyenes higiéniai alapcsomagok biztosítása minden utas számára, amely tartalmazza a maszkot, a kézfertőtlenítőt, valamint az antibakteriális törlőkendőt is – közölték.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: azon utasok, akik a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra. Amennyiben mégsem utaznak, úgy visszaigényelhetik a repülőjegy árát a társaság honlapján található online kérdőív kitöltésével, vagy a jegy árával egyenértékű kupont igényelhetnek, melyet a későbbiekben levásárolhatnak az Emiratesnél – közölte a légitársaság, amelynek nemzetközi hálózatán belül már több mint 60 desztináció érhető el újra.

Korábban megírtuk, hogy Dubajban szigorú egészségügyi intézkedések bevezetése mellett július 7-én újraindult a nemzetközi légiforgalom.