Megszünteti a papír beszállókártyákat az Emirates Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2023. május 15. 10:00

Az Emirates légitársaság újabb digitális szolgáltatást vezet be: a Dubajból induló utasok többsége május 15-től a papíralapú változat helyett mobil beszállókártyával utazhat, amellyel gyorsabbá és egyszerűbbé válik a biztonsági ellenőrzés és a beszállás.

A mobil beszállókártya használata egyrészt jelentősen csökkenti a papírhulladék mennyiségét, másrészt kényelmes és gyors reptéri check-in-t tesz lehetővé a Dubajból induló utasok számára. Emellett csökkenti a beszállókártyák elvesztésének vagy elkeveredésének kockázatát is – tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A dubaji nemzetközi repülőtér 3-as terminálján bejelentkező utasok e-mailben vagy SMS-ben, az online bejelentkező utasok pedig az Apple Wallet/Google Wallet applikáción vagy az Emirates alkalmazáson keresztül kapják meg a mobil beszállókártyát. A feladott poggyász átvételi elismervényhez az utasok e-mail formájában juthatnak hozzá, illetve elérhetik az Emirates App alkalmazásban is.A mobil beszállókártya az utazás teljes ideje alatt használható: a Dubai Duty Free-ben, a biztonsági ellenőrzésnél és a beszálláskor. Az utas egyszerűen felmutatja a telefonját, az Emirates földi kiszolgálószemélyzete pedig beolvassa a mobil beszállókártyán található QR-kódot.

Az Emirates mobil beszállókártyája a Dubajból induló járatokra vonatkozik

Fotó: Emirates

 

A beszállókártya kinyomtatására az Emirates földi személyzeténél, a check-in pultoknál van lehetőség abban az esetben, ha az utasok nem rendelkeznek mobileszközzel, vagy valami okból kifolyólag nem férnek hozzá készülékükön a beszállókártyához, például az akkumulátor lemerülése, rendszerleállás, -hiba, üzenetkésés, a wifi, a mobilhálózat vagy az adatcsomag elérhetetlensége miatt. A mobil beszállókártya kinyomtatására bizonyos utasok esetén is szükség lehet, mint a csecsemők, a kísérő nélküli kiskorúak, a speciális segítséget igénylő utasok, más légitársaságok tovább utazó utasai, valamint az Egyesült Államokba tartó járatokon utazók.

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar utazók június 1-től napi járattal repülhetnek Dubajba és tovább az Emirates hálózatán.