Az Emirates lett a leginkább Covid-biztos légitársaság

Forrás: turizmus.com

 2020. november 16. 14:33

A Safe Travel Barometer legfrissebb felmérése alapján a vizsgált 230 légitársaság közül a dubaji légicég a legbiztonságosabb.

A Safe Travel Barometer a legátfogóbb, COVID-19 járvánnyal kapcsolatos egészségügyi felmérés, amely a légiközlekedési, turisztikai és vendéglátó ágazat szereplőit vizsgálja és minősíti. A legfrissebb felmérés során több mint 230 légitársaságot elemeztek, 26 egészségügyi, illetve biztonsági paraméter mentén értékelve azokat, kitérve a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekre és a járvány idején utazók kényelmére. Az Emirates 4,4 pontot ért el a maximális 5-ből, amivel az első helyen végzett a légitársaságok biztonsági rangsorában.

Az Emirates számos egészségügyi óvintézkedést vezetett be a járvány kitörése óta. Az utasok ingyenes higiéniai készletet kapnak beszálláskor, a repülőtéri kiszolgáló területeken antimikrobiális védőpaneleket helyeztek el, a személyzet speciális védőfelszerelésben teljesít szolgálatot, a repülőgépek személyzete pedig egy taggal bővült, akinek az a feladata, hogy a fedélzeti mosdókat 45 percenként takarítsa és fertőtlenítse.

A légitársaság utasai ingyenes higiéniai készletet kapnak beszálláskor

Fotó: Emirates

A Safe Travel Barometer vizsgálta továbbá az utasok kényelmét is, melyben az Emirates szintén kiemelkedően teljesített. Az Emirates vezette be a világon elsőként, hogy 150 ezer euróig fedezi utasai egészségügyi, illetve napi 100 euróig a kéthetes karanténnal kapcsolatos szállodai költségeit, amennyiben utazásuk során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják őket. Továbbá a légitársaság rugalmas foglalási feltételeinek köszönhetően az utasok magabiztosan tervezhetik meg utazásaikat, hiszen szabadon változtathatják az utazás időpontját vagy akár két évvel meghosszabbíthatják repülőjegyük érvényességét. Az Emirates Skyward -tagok számára pedig az Emirates biztosítja a jelenlegi státuszuk megőrzését és új lehetőségeket teremt számukra, hogy felhasználhassák összegyűjtött mérföldjeiket.

 

A Safe Travel Barometerről

A Safe Travel Barometer 2020-ban indult azzal a céllal, hogy nyomon kövesse a nemzetközi utas-egészségügyi és biztonsági intézkedéseket, az utazók kényelmét szolgáló kezdeményezéseket és az általános utazási tapasztalatokat, melyek a koronavírus-járvány idején segítséget nyújthatnak az utazási döntések meghozatalában. A Safe Travel Barometer a Safe Travel Technologies független utazási tanácsadó cég kezdeményezése, és  több mint 2000 vállalatot vizsgál 10 iparági kategóriában, 50 paraméter alapján.