Az Emirates összes dolgozója megkapja a védőoltást

Forrás: turizmus.com

 2021. január 18. 11:44

A légitársaságok közül a világon elsőként az Emirates beoltatja összes dolgozóját koronavírus elleni vakcinával. A tömeges oltási program január 18-án indult, melynek során a munkavállalók ingyen kapják az oltást.

Az Emirates Group elindította saját, tömeges oltási programját, melynek során az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó összes alkalmazottja ingyenesen megkapja a koronavírus elleni vakcinát. A vállalat az oltási programot a Dubaji Egészségügyi Hatósággal és az Egészségügyi Minisztériummal közösen valósítja meg - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A program keretében legelőször az utasokkal közvetlenül érintkező dolgozókat oltják be, köztük a pilótákat és a fedélzeti személyzet tagjait.

Az Emirates az első a világon a légitársaságok közül, amely felkínálja az oltás lehetőségét alkalmazottainak.

Megkezdődött a légitársaság dolgozóinak tömeges oltása

Fotó: Emirates

A járvány kitörése óta a légitársaság számos biztonsági intézkedést vezetett be, szem előtt tartva utasainak és dolgozóinak egészségét és biztonságát.

Az oltási program során a Pfizer-BioNTech és a Sinopharm vakcinákat használják, mivel mindkettő megkapta a hatósági engedélyeket.

A minél gyorsabb immunizáció érdekében a vállalat több helyszínen is oltja dolgozóit a hét minden egyes napján, napi 12 órában.

Mint ismeretes, az Emírségek élen jár a lakosság kornavírus elleni oltásában: az Our World in Data statisztikái szerint már minden ötödik lakos megkapta a vakcinát. A tervek szerint az oltottság márciusra eléri a lakosság 50%-át.