Az észak-yorkshire-i Harrogate lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában

Forrás: MTI

 2015. augusztus 06. 19:34

Az észak-yorkshire-i Harrogate lakói a legboldogabbak Nagy-Britanniában, a kelet-londoni Barking és Dagenham kerületben a legrosszabb élni, a legudvariasabb település pedig egy walesi kisváros, Llandrindod Wells egy csütörtökön ismertetett felmérés eredményei szerint.

A György-kori épületeiről, nagy parkjairól, szállodáiról és teaházairól ismert Harrogate sorozatban harmadszor lett a legelégedettebb település. Az első ötben Shrewsbury, Ipswich, York és Chester szerepel még.

 

A harrogate-i polgármester, Richard Cooper szerint városuk Nagy-Britannia egyik legszebb vidékén van, sok a vásárlási és a kikapcsolódási lehetőség, az étterem és a kávézó. Az pedig, hogy harmadszor is az ő városuk végzett az élen, lenyűgöző - mondta a település turisztikai központjának igazgatója.
Skóciában Invernessben a legjobb élni, Walesben pedig a már említett Llandrindod Wellsben.
Bár a felmérés szerint Nagy-Britanniában London Barking és Dagenham nevű kerületében a legrosszabb élni, a legelégedetlenebbek a Heathrow repülőtér közelében fekvő Hounslow lakói.

Barking és Dagenham polgármestere nem ért egyet az eredménnyel, szerinte a környék virágzik. "Nemrég több tízezren vettek részt a kerület ötvenéves fennállását ünneplő eseménysorozaton. Persze, hogy vannak gondjaink, de jók a lehetőségeink, otthonok és munkahelyek tízezrei jönnek létre 15 éven belül" - fogalmazott Darren Rodwell.
A Rightmove ingatlanportál több mint 24 424 ember megkérdezésével végzett felmérésében arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek mennyire büszkék lakóhelyükre, elég tetszetősnek és biztonságosnak találják-e, kedvesek-e a szomszédok és kell-e aggódniuk ingatlanuk értéke miatt.

Ingatlanuk berendezésével Dundee lakosai a legelégedettebbek, és a Hemel Hempsteadben élők érzik leginkább otthonhonosan magukat lakásukban - derült ki a felmérésből.