Az Etihad elsőként oltatta be fedélzeti személyzetének 100 százalékát

Forrás: turizmus.com

 2021. február 12. 16:04

Az Etihad Airways, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága az első repülőtársaság lett a világon, amelynek az összes aktív pilótáját és légiutas-kísérőjét beoltották a koronavírus elleni vakcinával.

Az oltási program célja az volt, hogy megelőzzék a COVID-19 további terjedését, és nagyobb biztonságérzetet adjanak az utasoknak.

2021 januárjában Etihad gyémánt státuszt kapott a legmagasabb szintű tisztaság és fertőtlenítés biztosításáért az „APEX Health Safety” audit során. A légitársaság oltási programja pedig megszilárdította az Etihad vezető pozícióját a világjárványra adott válaszában, valamint alkalmazottai és utazói biztonságának megőrzésében, írja a traveldailynews.

Tony Douglas, az Etihad Aviation Group vezérigazgatója elmondta: „Proaktív módon minden alkalmazottunk rendelkezésére bocsátottuk a vakcinát, hogy ne csak a COVID-19 hatásainak leküzdésében segítsünk, hanem hogy az utazók biztonságos és nyugodt környezetben érezhessék magukat, amikor legközelebb repülnek." Hozzátette, egyelőre az Etihad "az egyetlen légitársaság a világon, amely minden járata előtt kötelezővé teszi a COVID-19 tesztelést minden utas és a személyzet tagjai számára, és most mi lettünk a világ első légitársasága, amelynek fedélzetén 100 százalékban beoltott személyzet dolgozik.”

etihad_vakcina

Tony Douglas, az Etihad vezérigazgatója is megkapta az oltást

Fotó: Etihad

Az eredményt az Etihad a „Legyünk védettek együtt” oltási kezdeményezése tette lehetővé, amelyet hivatalosan idén januárban indítottak el. Az Egyesült Arab Emírségek oltási kampányára építve (vagyis hogy az UAE lakosságának felét beoltsák márciusig) a program segítette a személyzetet abban, hogy proaktív, személyes lépéseket tegyen a COVID-19 elleni védelemben.Az alkalmazottak bizalmának további növelése érdekében a kezdeményezés virtuális beszélgetéseket kezdeményezett a személyzet és a vezető orvosi szakemberek, mobil klinikák összekapcsolásával, így az alkalmazottak nem csak munkahelyükön kaphatták meg az oltást, de egyszerű és világos oltási információkhoz is hozzáférhettek.Az Etihad nemcsak az aktív pilótákat és légiutas-kísérőket oltatja be, hanem teljes munkaerejének több mint 75 százaléka megkapta már legalább az első adag vakcinát és egyre többen választják ezt a lehetőséget.

Az Egyesült Arab Emírségek másik nagy légitársasága az Emirates is bejelentette már januárban, hogy összes munkatársát beoltatja majd a koronavírus elleni vakcinával.