Az EVA Airrel a cseresznyevirágzásra és a tokiói olimpiára

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 15:16

A városligeti Olaf Palme sétányon található, felújított Millennium Házában mutatta be az EVA Air újdonságait, aktualitásait a képviseletét ellátó CEAS magyarországi irodája.

Amint arról nemrégiben beszámoltunk, a tajvani központú EVA Air légitársaság a CEAS – Central European Aviation Solutions – magyarországi irodáját választotta hazánkban az értékesítési és marketingfeladatok ellátására.

Az EVA Air magyarországi sales és marketing menedzsere, Gyuricza Boglárka a rendezvényen kiemelte, hogy a légitársaság számos nemzetközi elismerést szerzett az elmúlt évek során: a Skytrax felmérésén ötcsillagos minősítést szereztek, a Tripadvisortól is több díjat besöpörtek, ezen felül a világ legbiztonságosabb légi szállítói között tartják őket nyilván.

Gyuricza Boglárka és Bálint Csaba, a CEAS magyarországi ügyvezetője

Fotó: turizmus.com / Révész Róbert

Az EVA Air Tajvan magánkézben lévő légitársasága, melyet a világ egyik legnagyobb tengeri szállítmányozó cége, az Evergreen Group alapított 1989-ben.

A légitársaság központja Tajpejben van, fő repülőtere a tajvani Taouyuan repülőtér, mely Tajvan északi részén található. A magyar utazók számára az Eva Air legfontosabb járata a Bécs–Bangkok–Tajpej közötti, mely hetente négyszer közlekedik keddi, szerdai, pénteki és szombati napokon. A járat mindkét irányban leszáll Thaiföld fővárosában, Bangkokban, így sok magyar utazó választja a légitársaságot, hogy kényelmesen és elfogadható áron jusson el Thaiföldre.

A légitársaság code-share megállapodásai jóvoltából a Bangkok Airways és a Thai Airways járataival is kombinálhatók a jegyek. Mivel Bangkokot másodlagos gyűjtő-elosztó pontként használja az EVA Air, a reptéren saját lounge-ot vehetnek igénybe a business osztályú, illetve a törzsutasok. A légitársaság hétfőn, csütörtökön és vasárnap közvetlen járatokat is üzemeltet Bécsből Tajpejbe.

2020. február 15-től Boeing 787-10-esek repülnek a Bécs és Tajpej között útvonalon bangkoki leszállással. Ezt a géptípust a környezettudatosság miatt választotta a vállalat, a kedvező üzemanyag-fogyasztás mellett nagyobb utaskényelmet biztosítanak a nagy ablakok, továbbá a páradúsabb és a szűrőknek köszönhetően jobb minőségű fedélzeti levegő. Az üléssorok közötti nagyobb távolság, a 105 fokban dönthető ülések, valamint az állítható fejtámla a turistaosztályon alapfelszereltség, miközben a businessen pizsamával, 180 fokban dönthető üléssel és nagy dolgozóasztallal várják az utasokat.

A járaton újrahasznosított PET-palackokból készült takaró és olasz mestercukrász által tervezett, évszakonként változó desszert is várja az utasokat.

Tajpejből az utasok Ázsia számos nagyvárosába és Ausztráliába is tovább tudnak utazni.

Bécsből különösen a Bangkokon keresztül közlekedő járat esetében ideálisak a csatlakozási lehetőségek, ez a gép reggel fél ötre ér Tajpejbe. Brisbane, Cebu, Manila és számos japán nagyváros szerepel az útvonalhálózatban.

Japánban 11 városba közlekedik a légitársaság, érdemes az EVA Airt választani például a cseresznyevirágzásra idején, amely jövőre március 22. és április 25. között tekinthető meg a szigetország különböző tájain.

A 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai játékok idején is jó választás lehet az Eva Air, mivel Narita repülőterére napi három járatot biztosítanak. A szerencsések akár egy Hello Kitty-festésű járattal is utazhatnak, ezek csak Ázsián belüli útvonalakon teljesítenek szolgálatot.

Akinek hét óránál hosszabb az átszállási ideje Tajpejben, az ingyenes félnapos városnézésen vehet részt, melyre érdemes előre regisztrálni.

Mint megtudtuk, hamarosan indul az evaair.hu oldal, ahol az aktuális információk mellett akciókkal is várják a látogatókat. A Bécsből induló, illetve oda érkező járatokhoz háztól-házig közlekedő transzfer is rendelhető.

Kapcsolódó cikkek