Az idei ősz meghosszabbítja a vakációt

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 31. 19:00

Mintha nem akarna idén véget érni a nyár – legalábbis ami a svédek utazási lázát illeti. Augusztus 31-el nem ér véget – úgy tűnik – a szezon – sokan csak most kelnek útra, ami jótékonyan hat a turisztikai szakma minden képviselőjének bevételére.

A top utazási célok tekintetében is nőttek a foglalások, például a Kanári szigetekre,  12 százalékkal - írta a Vagabond.se.

De mindent megelőz népszerűségben London, és New York is nagyon fut, a kedvező dollár árfolyam miatt. Párizs és Lisszabon a tavalyi évhez képest sokat ugrott előre – ezek a városok eddig is népszerűek voltak, de nem ebben az időszakban, és nem ilyen mértékben.

Népszerűségét tekintve London még ma is verhetetlen

A tíz kedvenc úti cél között van még Malaga, Tenerife, Dubai, Barcelona és Róma. A keleti tömb országai még nincsenek benne a top listában, de Prága és Budapest is hagyományos hétvégi városnéző úti cél, míg Bulgária és Albánia tengerpartjuk miatt a felfedezés élményét nyújtotta idén sok skandinávnak. Ez utóbbiak előretörése azzal is magyarázható, hogy az arab országok és Törökország népszerűsége általában csökkent.

Görögország kihagyhatatlan: főleg Kréta kedvelt, olyannyira, hogy még az utószezoni árak is  magasabbak a tavalyinál.