Az igényekhez igazították a balatoni kompjáratot

Forrás: turizmus.com

 2018. február 01. 15:23

Akár napi szinten is beállíthatnak egy plusz járatot a BAHART munkatársai.

A BAHART az utazóközönség véleményét kérdőíveken és online felmérésen is megkérdezte, és tavaly decemberben vizsgálta annak lehetőségét, miként tudja finomítani a menetrendet. A beérkezett utasvélemények és számos, az optimalizálás mellett szóló érv alapján, 2018. január 1. óta a téli komp menetrendi időszakban a BAHART Tihanyrévből minden járatot 15 perccel korábban indít a megszokotthoz képest. Szántódról a komp továbbra is minden egész órakor indul.

Kompjárat a Balatonon

Fotó: turizmus.com

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnek be időre a munkába). Nagyobb reggeli forgalom esetén pedig lehetővé vált még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

BAHART kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több mint 1.140.000 utas vette igénybe, mindamellett, hogy az év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás.

A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságát jól mutatja, hogy 2018. január 31-ig az év első hónapjában több mint 12600 személyt és 5600 db gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 90%-kal több, azaz csaknem a duplája, mint 2016-ban, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. 2018-ban a díjak változatlanok a BAHART kompjain.