Szerdán indul a jelentkezés az ingyenes európai vonatbérletekre

Forrás: turizmus.com

 2023. március 12. 16:48

Idén március 15-én nyílik meg az ingyenes európai vonatbérletek újabb uniós pályázati fordulója, amelyre március 29-ig jelentkezhetnek a 18 éves fiatalok – közölte Ujhelyi István, a program mentora online sajtótájékoztatóján.

Az európai parlamenti képviselő tájékoztatása szerint az Európai Unió Erasmus+ programjában szereplő DiscoverEU eddigi hét pályázati fordulójában összesen több mint 212 ezer jegyet osztottak szét, a magyar fiatalok közül csaknem 25 ezren pályáztak a kvóta szerint nekünk járó mintegy ötezer bérletre.

A szerdán induló nyolcadik pályázati fordulóban 35 300 ingyenes vonatjegyet osztanak szét, a magyaroknak várhatóan 750 bérlet jut majd. Az idei első körben azok pályázhatnak, akik 2004. július 1. és 2005. június 30. között születtek, e két dátumot is beleértve. A pályázatokat március 29-én 12 óráig kell beadni a program hivatalos weboldalán.

A magyarok fiataloknak várhatóan 750 ingyenes vonatjegy jut majd a mostani pályázati fordulóban

Fotó: 123rf.com

Ujhelyi a versailles-i Nagy-Trianon kastély dísztermében tartott sajtótájékoztatójáról azt üzente a fiataloknak, ne csak bulizni induljanak majd, hanem olvassanak utána a történelmi eseményeknek és látogassanak el például azokra a helyszínekre is, amelyek meghatározóak a magyar történelem szempontjából.

További részletek a pályázatról és a regisztráció az Európai Ifjúsági Portálon érhető el: https://youth.europa.eu/discovereu_hu

Frissítés: A MÁV-Start hétfőn saját közleményt adott ki a témában, ebben kitérnek arra, hogy az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre pályázóknak a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén június 15. és 2024. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton.