Az ITB-n ragadnak a látogatók

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 16:22

Berlin ezúttal másfajta vendégmarasztalásról tesz tanúbizonyságot: a repülőtéri dolgozók munkabeszüntetésüket ugyanis épp a világ egyik legnagyobb turisztikai seregszemléjére időzítették.

Bár már az elmúlt napokban is érezhetőek voltak a fennakadások a repülőtéren, a Berlin Airport csütörtök délután kiadott közleménye szerint március 10-én hajnal 4-től várhatóan március 11-én hajnal ötig tart a sztrájk a Schönefelden és a Tegelen.

Ennél persze még nagyobb a galiba, mivel azok a csütörtök esti gépek sem szállnak már fel, amelyek "ott alvós" menetrendben vannak, tehát pénteken reggel repülnének vissza Berlinbe, de a sztrájk miatt nem tudnak.

Az érintett légitársaságok ugyan minden tőlük tehetőt megtesznek az érintett utasok elszállítása érdekében, de még így is sokan kényszerülnek meghosszabbítani üzleti utazásukat egy rövid hétvégével a német fővárosban. Mások – köztük sok magyar szakember is – bérautóba ülnek, s vállalják a több mint 10 órás vezetést, hogy legalább pénteken estére hazaérjenek...

Nehéz nem erőszakos számítást látni a repülőtéri kiszolgáló személyzet sztrájkjában, hiszen ők is tudják, hogy az ITB-re több mint 100 ezer szakmai látogató érkezett, s legalább ennyi a kiállítók személyzete is, túlnyomó többségükben külföldről.

A sztrájkkal kapcsolatos friss információkról itt lehet tájékozódni.


Fotó: berlin-airport.de