A magyar konferencialehetőségek is érdeklik a hongkongi utazásszervezőket

Forrás: turizmus.com

 2016. október 21. 17:08

Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos kínai útján Hongkongot is felkereste, ahol a konferencia- és üzleti turizmus erősítéséről tárgyalt a helyi turisztikai hivatal és a kiutaztató cégek vezetőivel október 17-én.

Az egykori brit gyarmat ma Kína különleges gazdasági övezete, Délkelet-Ázsia egyik legvirágzóbb területe. A helyiek jövedelmük jelentős részét költik utazásokra, és gyakran keresnek fel távoli úti célokat – mondta a hongkongi kormány turisztikai biztosa. Cathy Chu egyetértett Bienerth Gusztávval abban, hogy a közeli jövőben növelhető a kétoldalú beutazóforgalom.

 

A kormánybiztos hongkongi utazásszervezőknek és szakmai szervezetek képviselőinek mutatta be Budapestet és a kiemelt magyarországi turisztikai régiókat. Előadásában hangsúlyozta, hazánk gazdag természeti és kulturális látványosságok mellett biztonságos és élhető, egészséges környezetet kínál az utazóknak, ami a kínai turistáknak egyre fontosabb. Elmondta, Budapest pályázik a 2024-es olimpiára, amely jelentősen növelheti Magyarország ismertségét.

A hongkongi magyar konzulátus szervezésében Bienerth Gusztáv Jason Wonggal, a Hongkongi Turisztikai Kamara elnökével és helyi utazási irodák vezetőivel is találkozott. A hongkongi utazásszervezőket különösen a magyarországi konferenciaturizmus lehetőségei érdekelték.