Az izraeliek augusztustól utazhatnak Görögországba és Ciprusra

Forrás: MTI

 2020. június 17. 10:06

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Kyriakos Mitsotakis görög kormányfő keddi jeruzsálemi megbeszélésén bejelentették, hogy Izrael augusztustól újraindítja az idegenforgalmat Görögországgal és Ciprussal.

A két kormányfő a koronavírus-járvány okozta idegenforgalmi válságról tárgyalt a Covid-19 megjelenése óta rendezett első izraeli kormányfői szintű találkozón, amelyre a görög miniszterelnököt elkísérte hat minisztere is.

Netanjahu kiemelte a két mediterrán ország kiváló kapcsolatait, és elmondta, hogy Izraelben eddig 302, Görögországban pedig 184 ember vesztette életét a fertőzés okozta betegségben.

Mitsotakis hangsúlyozta a két ország erős partneri viszonyát, és célját, hogy Görögországot megnyissa a turisták előtt; a vendégek biztonsága érdekében szigorú iránymutatásokat vezettek be.

Az izraeli miniszterelnök rámutatott az együttműködés szerteágazó lehetőségeire a biztonsági és kiberbiztonsági, valamint a hírszerzési kapcsolatoktól a kulturális és az idegenforgalmi, valamint az energetikai kooperációig.
Görögország az izraeliek egyik legkedveltebb nyaralóhelye, évente mintegy 1,2 millió izraeli turista szokott ellátogatni az országba.

Görögország az izraeliek egyik legkedveltebb nyaralóhelye

Fotó: 123rf.com

A görög kormányfő olyan izraeli befektetők csoportjával is találkozik, akik már jelenleg is aktívak Görögországban, vagy ott szeretnének befektetni.

Mitsutakis először jár külföldön a koronavírus-járvány kitörése óta. Jeruzsálembe elkísérte a védelmi, a külügy, a környezetvédelmi, az energiaügyi és vízügyi, a befektetési, a digitális kormányzási és kibernetikai miniszter, valamint az innovációért felelős miniszterhelyettes.

Aszaf Zamír, az új kormány idegenforgalmi minisztere külön megbeszéléseket folytatott görög kollégájával, Harris Theohrisszal. Beszéltek a repülőterek megnyitásáról egymás felé és az idegenforgalom helyreállításáról mindkét országban.