Az olasz szurkolók ingyen mehetnek múzeumba

Forrás: turizmus.com

 2015. március 15. 19:22

A firenzei és római polgármester közös kezdeményezésére a futballstadionba vásárolt jeggyel ingyenes belépést kaptak Firenze városi múzeumaiba a csütörtök esti Fiorentina-AS Roma labdarúgó-mérkőzés szurkolói.

A sport és a kultúra találkozásáról szól Ignazio Marino római főpolgármester és Firenze első embere, Dario Nardella kezdeményezése. A Fiorentina és az AS Roma szurkolói a két csapat közötti találkozó hetében a mérkőzésre vásárolt jeggyel látogathatják a helyi önkormányzatok által működtetett múzeumokat.

Az Európa Liga nyolcaddöntős meccse döntetlennel végződött.
A mérkőzés napján, csütörtökön mintegy száz firenzei és római szurkoló élt a lehetőséggel és meglátogatta a Firenze egyik jelképének számító Palazzo Vecchio reneszánsz palotáját. A szurkolókat maga Dario Nardella firenzei polgármester vezette végig a termeken.
Hasonlóan ingyenes lesz a belépés a két csapat drukkereinek az olasz főváros által fenntartott múzeumokban is a március 19-i visszavágót kísérő napokban. A két csapat szurkolói többek között ingyen tekinthetik meg a Capitoliumi Múzeumokat is.
"A szurkolás és a művészet tisztelete nem mond ellent egymásnak. Ezzel a kezdeményezéssel akarjuk feledtetni a barbár rongálást, melyet Feyenoord szurkolói követtek el Rómában" - hangoztatta Ignazio Marino, Róma főpolgármestere.

Az Európa Liga februári fordulójában a holland csapat drukkereinek Rómába érkezett csoportja sörösüvegekkel és dobozokkal dobálta meg a Spanyol-lépcsőnél álló 17. századi kutat. A műemlék több mint száz ponton sérült meg. A kútban okozott kárt 1,2 millió euróra (több mint 360 millió forintra) becsülték.