Így utaztat a trópusi üdülőparadicsomokba az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2021. április 07. 09:19

Az Emirates az oltások jelenlegi üteme mellett arra számít, hogy a turizmus idén ősszel indul újra. A légitársaság már most elindította előfoglalási akcióját az őszi és téli utakra, valamint összefoglalta, hogy mire készüljenek azok, akik az Indiai-óceán térségébe vágynak.

Az Emirates három, a magyarok körében népszerű úti célja – a Seychelle-szigetek, Srí Lanka és a Maldív-szigetek – egyaránt felkészült a turisták fogadására a légitársaság összefoglalója szerint.

 

Seychelle-szigetek

A Seychelle-szigetek március 25-én nyitotta meg újra kapuit az utazóközönség előtt. A világ minden tájáról oltási és karanténkötelezettség nélkül várják a turistákat. A belépés egyetlen feltétele egy 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt.

Az Emirates március 28. és október 30. között heti ötről hétre emeli járatai számát Dubaj és Mahe között, az útvonalon Boeing 777-300ER típusú repülőgépek közlekednek.

 

Srí Lanka

Az „Indiai-óceán gyöngyszeme” 2021. január 21-én ismét megnyílt a látogatók előtt. Bár a szigeten nincs karanténkötelezettség, a turisztikai célú vízumok kiadásának előfeltétele, hogy egy "Safe and Secure Level 1" tanúsítvánnyal rendelkező szállodában foglaljunk szállást a nyaralás első 14 napjára. Érkezéskor, valamint a 10. nap után is PCR-tesztet kell elvégeztetni.

A légitársaság heti 6 járatot üzemeltet Colombo nemzetközi repülőterére Dubajból.

A Maldív-szigetek egyik paradicsomi tagja

Fotó: 123rf

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek a világjárvány idején is nagyrészt nyitva állt az utazóközönség előtt, mindössze egy utazás előtti PCR-tesztre és érvényes szállásfoglalásra van jelenleg is szükség. A közel 1200 apró sziget mindegyikén csak egy-egy üdülőhely vagy szálloda található, vagyis a biztonságos távolságtartás a sziget földrajzi adottságainak köszönhetően is biztosított.

Az Emirates heti 24 járatot üzemeltet a Maldív-szigetekre Boeing 777-300ER típusú repülőgépekkel, a járatok száma március 28. és április 18. között heti 28-ra bővül – tudatták.