Az osztrák vasút az internetre helyezte át a talált tárgyak osztályát

Forrás: turizmus.com

 2021. november 12. 15:39

A bécsi reptéren is használt online rendszerre állt át az Osztrák Vasút, az ÖBB a talált és elveszett tárgyak kezelésében. Így a feledékeny utasok a nap bármely szakában, otthonuk kényelméből érdeklődhetnek a vasúttársaságnál, nem adták-e le a vonaton felejtett táskát, mobilt, gitárt vagy esernyőt.

Az osztrák pályaudvarokon és vonatokon évente mintegy huszonötezer tárgyat – irattáskát, mobilt, hangszert vagy éppen kerekesszéket és gyémántgyűrűt – felejtenek az utasok. A gyorsabb és könnyebb ügyintézés érdekében az Osztrák Vasút mostantól a bécsi reptéren, valamint a német és a svájci vasúttársaságnál is használt online rendszerre áll át - közölte Bécs Város Külképviseleti Irodája.

obb_lostfound

ÖBB Lost&Found

Fotó: ÖBB/Fritscher

Az internetes felületen a könnyű áttekinthetőség érdekében a talált tárgyakat kategóriákba sorolják, a kategóriákat szimbólumok jelölik. A talált és keresett tárgyakhoz ezután további adatokat adhatnak meg a keresők és lekérdezhetik, hogy beérkezett-e már a központba.

obb_lostfound

Az ÖBB Lost&Found alkalmazása

Fotó: ÖBB

Sikeres azonosítás után a visszaküldést is el lehet indítani néhány kattintással, az ügyfelet pedig tájékoztatja a rendszer, hogy hol veheti át a tulajdonát.

Az online portált németül, angolul, franciául és olaszul lehet használni, nagyon könnyen kezelhető a felhasználói felülete és teljesen akadálymentes. A rendszer összehasonlítja a már bevitt tárgyak adatait a keresettével és azonnal mutatja a lehetséges egyezéseket, új talált tárgy rögzítése esetén pedig automatikusan figyelembe veszi a korábbi kereséseket is.

Az ÖBB online Lost & Found szolgáltatása az alábbi linken érhető el.