Az osztrákok elvetik az oltási útlevélhez kötött utazás jogát

Forrás: turizmus.com

 2021. március 10. 11:57

A jövő turizmusával, az új turizmus világával foglalkozó Dunakavicsok podcast legfrissebb számából megtudható, hogy egy friss felmérés szerint az osztrákok inkább elvetik az oltáshoz kötött előjogok megadást, mint támogatnák azt.

A megkérdezettek 73 százaléka válaszolt nemmel ugyanis arra a kérdésre, hogy csak a Covid-19 elleni oltásban részesültek utazhassanak-e külföldre. „Az ausztriai hoteleknek az oltással nem rendelkezőket is fogadniuk kell-e?” kérdésre 76 százaléka a megkérdezettnek egyértelmű igennel válaszolt.

A Dunakavicsok turisztikai podcast negyedik adása bemutatja, hogy milyen törésvonalak húzódnak meg az egyes EU-s tagországok vakcinaigazolásokkal kapcsolatos felfogásai mögött.

A megkérdezettek osztrákok 73 százaléka nem ért egyet az oltási útlevélhez kötött utazással

Fotó: 123rf.com

Az adásban a nagy nemzetközi online utazási irodák szemszögéből is megvizsgálják az utazási igazolványok létjogosultságát, valamint kiderül az is, miért jelenthet előnyös kompromisszumot az izraeli mintára kidolgozás alatt álló „európai zöld passzus”.

A Duna-régió országai mellett a műsor kitekint Svájcra is, hogy ott milyen megoldásokkal készülnek a turizmus újraindulása érdekében. Az adásban ezúttal sem maradnak el az érdekes történelmi csemegék, illetve a jövőbe mutató jó gyakorlatok felvillantása sem.

Az adás szerkesztői és társ-műsorvezetői: Kovács Balázs Ausztriában élő turisztikai tanácsadó és Nagy-Szász István budapesti szállodás szakember, akik a turizmus iránti bizalom helyreállítása érdekében javaslatot tesznek egy régiós forgalomélénkítő kampányra is.