Az osztrákok utazási aktivitása már elérte a 2019-es szintet

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 28. 10:58

A Statistik Austria frissen publikált jelentés szerint az osztrákok utazási intenzitása az idei év első felében már elérte, sőt kis mértékben meg is haladta a járványidőszak előtti szintet.

Míg 2019-ben az első hat hónapjában 9,76 millió utazás köthető az osztrákokhoz, addig idén az azonos időszakban már 9,77 millió volt ugyanez a szám. Az utazások közel fele idén is külföldhöz köthető, az osztrákok által felkeresett legnépszerűbb úti célok Olaszországban, Németországban és Horvátországban voltak.

Firenze. Az osztrákok körében a legnépszerűbb úti célok között vannak az olasz városok

Fotó: 123rf.com

Érdekesség, hogy a járványhelyzet előtti időszakhoz képest jelentősen nőtt a vonattal utazók részaránya: míg 3 éve 12 százalék volt ennek a közlekedési eszköznek a részesedése a teljes közlekedési mixben, addig idén már 17 százalék feletti.

Ezzel párhuzamosan a repülés „népszerűsége" csökkent az osztrákok körében: a Statistik Ausztria szerint míg 2019 első felében az osztrák utazók 37 százaléka választotta a repülőt, addig idén a vizsgált időszakban ugyanez az arány már "csak" 29 százalékos volt – ismerteti az adatokat a GD-Consulting blogja.