Az SAS átáll az Amadeus Altéa Revenue Management rendszerre

Forrás: turizmus.com

 2015. június 15. 15:22

A 2013-ig visszanyúló stratégiai partnerséget követve, melynek keretében az SAS tapasztalt revenue management szakértői csatlakoznak az Amadeushoz, most teljessé válik a légitársaság átállása az Amadeus Altéa Revenue Management rendszerre.

Az átállás során új, megbízható és intelligens alapokra helyezik át a légitársaság csomagjainak és ajánlatainak árazását. A légiközlekedési iparágnak is szembe kell néznie azzal, hogy újabb és újabb értékesítési módszerekhez kell folyamodni a bevételek növelése érdekében. Az újgenerációs revenue management megoldások és technikák abban segítik a légitársaságokat, hogy a legésszerűbb árazás és csomagkialakítás révén versenyelőnyre tegyenek szert.

Válaszképpen a diszkont légitársaságok és az árösszehasonlító oldalak által támasztott versenyre a hagyományos légitársaságok is egyre inkább átveszik a felixibilis árazási módszereket, amely viszont kihívás elé állítja a revenue management rendszereket, amelyek erre általában nincsenek felkészülve. Ez pedig azt hozhatja magával, hogy az alacsony árazású termékek értékesítése növekszik, a magasabb árkategóriájúaké viszont csökken.

Az Amadeus Altéa Revenue Management rendszere azt ígéri, hogy át tudja hidalni, ki tudja küszöbölni ezt a jelenséget. Az automatizált rendszert úgy alakították ki, hogy az adatokat gyűjtve és elemezve képes azokra az aktivitásokra fókuszálni, amelyek értéket teremtenek a légitársaság számára.