Az Uber megkérdőjelezi a Főtaxi kutatását

Forrás: HVG

 2016. június 06. 17:10

Az Uber keményen odaszólt a Főtaxinak, miután az pénteken nyilvánosságra hozta a Trend International piackutató cég közreműködésével végzett közvélemény-kutatását – olvasható a hvg.hu oldalán.

„Ahogy a taxiórákat, úgy a közvélemény-kutatásokat sem szabad manipulálni” – mondta az Uber a Főtaxi kutatására. A fuvarközvetítő cég szerint a felmérés néhány adata erősen megkérdőjelezhető, hiszen a kérdésekbe rejtve olyan állításokat tartalmaz, amelyek nem felelnek meg a valóságnak, és ezen valótlan állításokról kérdezték a fővárosiak véleményét. „Ezek azok a valótlan állítások, amelyeket régóta terjesztenek a taxisvállalatok, hogy megtévesszék a közvéleményt és a döntéshozókat” – írják közleményükben.

Szerintük az egyik félrevezetés az utasbiztosításokra vonatkozik, mert az Ubernél minden egyes utazás biztosítva van 5 millió dollárig, a másik tévedés pedig az az állítás, hogy az Ubernek nincs Magyarországon saját vállalata, és idehaza nem fizet adót.

Az Uber szerint a versenyt a fogyasztók kegyeiért kell vívni, árban, megbízhatóságban, a szolgáltatások minőségében. A tisztességes versenynek nem lehet része a versenytársakkal kapcsolatos félretájékoztatás – jelentette ki Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív igazgatója.

A céges beszámolók szerint egyébként a fővárosi taxiscégek az Uber jelenléte mellett is kivétel nélkül emelni tudták a bevételüket, és az Uber magyarországi cége fizet adót – erről bővebben ITT olvashat.