Az ukrajnai utak elhalasztását javasolja a konzuli szolgálat

Forrás: turizmus.com/MTI

 2022. február 13. 10:14

Az ukrajnai utazások elhalasztását javasolja a konzuli szolgálat a honlapján olvasható ajánlásában.

„Az Ukrajna és Oroszország között az utóbbi napokban kialakult feszültségre tekintettel kérjük, hogy az Ukrajnába utazásuk szükségességét fontolják meg és lehetőség szerint halasszák későbbre” – olvasható az ajánlásban.

Mint írták: ismét felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy ha mégis az utazás mellett döntenek, vagy a térségben tartózkodnak, regisztráljanak konzuli védelemre.

Az utazóknak és az országban tartózkodó magyaroknak azt tanácsolják, hogy szorosan kövessék figyelemmel a helyi híreket és a közösségi médiát, és tartsák be a hatóságok utasításait.

A Budapestről Kijevbe és Lvivbe induló fapados járatokat egyelőre nem törölték

Fotó: 123rf.com

Amennyiben bárki úgy dönt, hogy a konzuli szolgálat felhívása ellenére az országba utazik, vagy ott marad, vegye figyelembe, hogy a biztonsági helyzet következtében a konzuli szolgálat nem feltétlenül tudja garantálni a segítségnyújtást – fogalmaztak a frissített ajánlásban.

 

A KLM törölte ukrajnai járatait, a fapadosok egyelőre kivárnak

Korábban több európai légitársaság, köztük a Lufthansa, a Swiss, az Austrian Airlines és a KLM is átszervezte ukrajnai járatainak menetrendjét, hogy személyzet ne éjszakázzon Kijevben, azonban a KLM február 12-én azonnali hatállyal felfüggesztette ukrajnai járatait, már a szombat esti gép sem indult el Kijevbe – írja az Airportal.hu.

A lépést a légitársaság a biztonsági helyzet alapos elemzését követően hozta meg, döntésében az is szerepet játszott, hogy a hatóságok az utazásra nem ajánlott, vörös besorolásba helyezték Ukrajnát.

Budapestről jelenleg a Wizz Air üzemeltet járatokat Kijevbe, ahova a menetrend szerint legközelebb február 14-én korán reggel repül a magyar fapados Ferihegyről. A járatot egyelőre nem törölték.

A Ryanair Lvivbe üzemeltet járatot Budapestről, a február 13., vasárnap késő este induló járatot szintén nem törölte a légitársaság.