Az UNICEF-fel indít közös akciót az easyJet

 2014. július 02. 14:31

Ismét az utazók felesleges aprójára számít az easyJet, hiszen egy fagyi árával már utazás közben is támogathatják az UNICEF gyermekbénulás elleni küzdelmét.

A szervezet 300 forintból három gyermek részére biztosít védelmet a betegség ellen. A 'Change for Good' kampány július elején indul és három hónapon át fogadja az utasok adományait.

Bár a gyermekbénulás előfordulása jelentősen csökkent az elmúlt évben, a közelmúltban hét országban[1] ütötte fel a fejét újból a betegség, beleértve háborús övezet Szíriát is. A WHO szerint nemzetközi aggodalomra okot adó közegészségügyi vészhelyzet áll fenn a Közel-Keleten, 23 millió gyermek vár védőoltásokra.

A következő három hónapban minden easyJet utasnak lehetősége nyílik arra, hogy támogathassa az UNICEF akcióját felesleges, utazásból megmarad aprójával. Minden 300 forintnyi adomány– ami körülbelül két gombóc fagylalt ára – három gyermek részére biztosíthat életre szóló védettséget a rendkívül fertőző, bénulást vagy akár halált is okozó betegség ellen.