Az ünnepeken változik a vonatok közlekedési rendje

Forrás: turizmus.com

 2018. december 19. 09:11

Mentesítő vonatok is indulnak, az InterCity-vonatokhoz pedig a helyjegyek igénylésének figyelembevételével plusz kocsikat kapcsol a vasúttársaság.

Az utasok az ünnepi időszakban is csaknem napi 150, csúcsidőn kívüli, kevésbé kihasznált járatra válthatnak jegyet 20 százalékos kedvezménnyel. A menetjegyek vásárlásáról érdemes időben, akár több nappal előbb gondoskodni, illetve kihasználni az elektronikus csatornák igénybevétele esetén nyújtott kedvezményeket.

December 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapi, 26-án a vasárnapi közlekedési rend szerint közlekednek a vonatok. Az év végén és a jövő év elején is lesznek változások: december 30-án és 31-én az ünnepnapi, január 1-jén a vasárnapi menetrend érvényes. Január 2-án, szerdán már a munkanapokon megszokott időpontokban indulnak a járatok.

Mentesítő vonatok is indulnak

Fotó: turizmus.com

A MÁV-START – a személy-, sebes- és gyorsvonatokon kívül számos InterCity-t is indít. Ezek a jelentős felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére az ünnepi időszakban– egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelnek, ezért az InterCity-kre érdemes elővételben, utazás előtt több nappal megvenni a menet- és helyjegyeket.

Mentesítő sebesvonat indul december 21-én 17:28-kor a Nyugati pályaudvarról – Szolnok és Debrecen érintésével – Nyíregyházára; egy másik mentesítő InterCity 20:23-kor innét ugyancsak Nyíregyházáig közlekedik. Nyíregyházáról ugyanezen a napon 19:31-kor mentesítő IC indul a Nyugati pályaudvarra.

December 21-én a 6128-as számú, 22:52-kor Debrecenből Nyíregyházára induló járat módosított menetrend szerint közlekedik. A 2608-as (G50-es) járat 17:28-kor indulna a Nyugatiból, a 6118-as számú pedig 18:24-kor Ceglédről; ezek a vonatok nem közlekednek. Budapest és Nyíregyháza között az utasok a hasonló időpontban induló mentesítő sebesvonattal utazhatnak, mely a kimaradó vonatok menetrendje és megállási helyei szerint közlekedik.