Az USA novemberben feloldja az EU-állampolgárok beutazási tilalmát

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 20. 18:02

Az Egyesült Államok november elején újra megnyitja határait az Egyesült Királyságból és az EU-ból érkező, teljes körűen beoltott személyek előtt – erősítette meg a Fehér Ház.

A nem amerikai utazóknak az új szabályok részeként igazolniuk kell majd a Covid-19 elleni teljes körű oltást. Emellett az indulás előtt 72 óránál nem régebben készített, negatív koronavírustesztre is szükségük lesz a beutazáshoz – írja a TTG Media.

Az oltás nélkül érkezőkre valószínűleg további vizsgálati követelmények vonatkoznak majd – közölte a Fehér Ház.
Jeffrey Zients, a Fehér Ház Covid-koordinátora szeptember 20-án osztotta meg a sajtóval az amerikai utazási terv első részleteit. Az enyhítés véget vet annak a 18 hónapos tilalomnak, amely alapján a legtöbb, amerikai állampolgársággal nem rendelkező utazó Egyesült Államokba történő beutazását akadályozta. A tilalmat eredetileg 2020. március 17-én vezette be a Trump-kormányzat, még a Covid-válság kezdeti szakaszában.
Az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) szerint az Egyesült Királyságból és az EU-ból érkező látogatók visszafogadása az Egyesült Államokba létfontosságú lépés.

usa_123rf

Novembertől az oltott és tesztelt EU-állampolgárok ismét beutazhatnak az Egyesült Államokba

Fotó: 123rf.com

Julia Simpson, a WTTC elnöke és vezérigazgatója elmondta: "Az EU-ból az Egyesült Államokba érkező látogatók 2019-ben több mint 35 milliárd dollárral, az Egyesült Királyságból érkező látogatók pedig több mint 11 milliárd dollárral járultak hozzá a gazdasághoz, ami jól mutatja, hogy a határnyitás mennyire fontos a nemzet gazdaságának. A WTTC már régóta követeli, hogy az USA nyisson újra. Kutatásaink azt mutatják, hogy a határok megnyitása az olyan kulcsfontosságú piacok, mint az Egyesült Királyság és az Európai Unió előtt, 198 millió dollárt pumpál vissza az USA gazdaságába minden egyes nap."