Az utasbiztosítási piacon a MAPFRE ASISTENCIA

Forrás: turizmus.com

 2015. június 06. 12:54

Utazási irodáknak fejlesztett termékpalettával bővíti termékkörét a Mapfre Asistencia. A spanyol cég mögött több mint 25 éves tapasztalat áll, a harmadik legnagyobb asszisztencia szolgáltatóként 5 kontinensre kiterjedő nemzetközi szolgáltató hálózattal rendelkezik.

A cég azt követően döntött a lépés mellett, hogy tanulmányozta a nemzetközi trendeket, illetve a piacon tevékenykedő társaságok szolgáltatásait. A minél jobb ár-érték arány szempontjai alapján olyan termékpalettát hoztak létre az utazásszervezéssel és közvetítéssel foglalkozó irodák részére, amely az utasok számára kiemelkedő minőségű szolgáltatást kínál kedvezőbb áron - mondja Szirtesi György, a MAPFRE ASISTENCIA magyarországi fiókjának igazgatója.

 

Az igényeket az online biztosítási alkuszok értékesítési csatornáján keresztül gyűjtötték össze, ezáltal a trendeket nemcsak követni, de alakítani is szeretnék. Mint a cég kiemeli, a számok alapján az online értékesítés egyre nagyobb mértékben veszi el az irodák „kenyerét", kötéseik száma csökken. Az online piacon a Mapfre kínálja az egyik legtöbbet vásárolt termékeket, ezeket fejlesztették tovább. A hagyományos BBP (baleset, betegség, poggyász) részén túl egyes termékeknél kombinálták az utazás lemondásával kapcsolatos költségeket, utasbarát szabályrendszerrel. Ezen felül számos szegmens igényeire kínálnak megoldást.

Magyarországon először érhető el a vitorlás utakhoz köthető Captain termék, mely téríti a tengerészcsapat bérkapitányi költségét, ha a kapitány (személye) nem tud elutazni a legénységgel. A zarándokoknak külön terméket biztosítanak, kiegészítve olyan fedezetekkel, melyek az ilyen típusú utak közben felmerülhetnek.

Kiemelt szerepet kapnak a cégek is. A speciális keretnapos termékeket nagy számban keresik brókerek, alkuszok, esetenként vállalati utaztatással foglalkozó irodák saját partnereik részére. Új sláger az Expat termék is.

Céljuk az is – s ez egybecseng a többi biztosító törekvésével -, hogy az utasok legalább 70%-a gondoskodjon biztonságáról.

A szolgáltatásról szólva kiemelik: 24 órás orvosi készültség áll az ügyfelek szolgálatára, a 24 órás magyar nyelvű call centerben - amennyiben szükség van rá - több idegen nyelven történik a segítségnyújtás. A call centerben állandó orvosi ügyelet van jelen - teszi hozzá Gulyás Norbert, a MAPFRE csoport Key Account Managere.

Filozófiájuk, hogy szeretnének partnerek lenni minden helyzetben, és nem engedik el az utas kezét. Bizonyára nem véletlen, hogy a Mapfre lett 2011 és 2013 év utasbiztosítója, az ITIJ díj nyertese. (X)