Az utazási irodák jövője az üzleti turizmusban - Rádióinterjú

Forrás: turizmus.com

 2017. május 13. 21:56

A magyar vállalatok üzleti utaztatási szokásait vizsgálta az Amadeus. A felmérés eredményeiről beszélt Szula Márk, az Amadeus Magyarország ügyvezetője a Trend FM turizmus.com című műsorában.

Szula Márk 20 éven át dolgozott a Carlson Wagonlit Travel Magyarországnál, majd 2016 augusztusában érkezett az Amadeus Magyarországhoz, mely a turizmus számos területén alkalmazható szoftverek fejlesztésére és működtetésére szakosodott informatikai cég.

A válság óta folyamatosan növekszik az üzleti utazások száma, kitűnő témát szolgálva az Amadeus felméréséhez, melyből kiderült, a vállalatok számítanak az utazási irodák közreműködésére. A cégek esetében nem elsődleges a költségcsökkentés, annál sokkal fontosabb – és ebben van szükség az utaztató szakemberekre – a hatékonyság.

A felmérésből kiderült, hogy a vállalatok kétharmadának van utazási irányelve, szabályzata, mely az utazó számára is megkönnyíti a választást légitársaság vagy szálloda esetében. Az utazási irodák feladata, hogy ezeket az irányelveket ellenőrizzék és segítsenek azok átszabásában, esetlegesen a kialakításában.

A vállalatok hány százaléka használ informatikai megoldásokat? Mekkora részük gondolkodik a céges utazásszervezésben? Hogyan gyorsíthatják az üzleti utazás folyamatát az informatikai szoftverek?

Részletek az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek

Nulladik óra az Amadeusnál

2017. április 26.