Az utazási irodák segítségét kéri az MTÜ – online kérdőív

Forrás: turizmus.com

 2020. május 22. 16:53

A Magyar Turisztikai Ügynökség tisztában van vele, milyen súlyosan érintette a piaci szereplőket a Covid-19 járvány. A további intézkedések meghatározásához szeretne pontos képet kapni az irodák üzleti helyzetéről, ezért a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal közösen kérdőíves felmérést indít.

Bár már látszanak a kilábalás jelei, hiszen egyre több ország nyitja meg határait, az elmúlt hónapok nem múltak el nyomtalanul. Sok vállalkozó került nehéz helyzetbe, hiszen a turizmus történetébe „fekete szombatként” bevésődött március 14. teljesen visszavetette mind a beutaztató, mind a kiutaztató tevékenységet – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A Magyar Turisztikai Ügynökség elkötelezett a turisztikai vállalkozások válságból való kilábalásának és munkaerő-megtartó képességének támogatása mellett – írták. A további intézkedések meghatározásához azonban először egy minél pontosabb helyzetmeghatározásra van szükség.

Az MTÜ a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvánnyal közösen szeretné minél részletesebben megismerni a jelenlegi helyzetet, és felmérni, hogy az utazási piac, a tour operatorok és a viszonteladó utazási irodák életében milyen következményei voltak és vannak a Covid-19 járványnak.

Ehhez arra kéri az utazási szakmát, segítse az Ügynökség munkáját az ITT elérhető online kérdőív kitöltésével, ami mindössze 15-20 percet vesz igénybe. A válaszadás anonim.

A kérdőív kitöltési határideje: 2020. május 27. 18.00 óra.

Felmérik az utazási irodák helyzetét

Fotó: Pixabay