Az utazási kedv helyreállásával az EasyJet is visszatér

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 18:15

Az EasyJet úgy tervezi, hogy a július–szeptemberi időszakban a járvány előtti kapacitásának 60%-át fogja repülni, mivel az európai kontinensen megindult az utazási kedv helyreállítása.

A brit légitársaság közölte, hogy bizakodó a nyári és őszi keresletet illetően, a 2019. március–júniusi időszakhoz képest csak 17%-kal fog elmaradni az akkori kapacitás-kihasználtságától – fogalmaz hírlevelében a VIMOSZ.

A légitársaság szerint az utazások élénkülését eddig az Európai Unió szabályai határozták meg, ami arra késztette őket, hogy Nagy-Britanniából olyan piacokra irányítsák át gépeiket, mint Skandinávia vagy Hollandia.

A foglalások kétharmada jelenleg Európa többi részéről érkezik, míg normál esetben az üzletmenet egyenletesen oszlik meg Nagy-Britannia és a kontinens között – írják.

Az EasyJet a július–szeptemberi időszakban a járvány előtti kapacitásának 60%-át tervezi repülni

Fotó: 123rf.com

Az EasyJet – amely a júliust megelőző három hónapban 370 millió eurós adózás előtti veszteséget könyvelt el – azonban arra számít, hogy ez megváltozik, miután a teljesen beoltott britekre vonatkozó utazási szabályokon enyhítenek. A cég vezérigazgatója az elmúlt két hónapban hangos kritikusa volt Nagy-Britannia utazással kapcsolatos megközelítésének, és az utolsó pillanatban végrehajtott változtatásokat bírálta, amelyek foglalási hullámokat és tömeges lemondásokat eredményeztek.

A légitársaság tervét, miszerint több járatot indít július és szeptember között, a riválisok – a Ryanair és a Wizz Air – is követik.