Az Y és a Z generációt olcsó, csúcsidőn kívüli utazásokkal lehet megcélozni

Forrás: turizmus.com

 2022. március 24. 17:36

2021-ben a 25-34 éves korosztály már 2 milliárd utazót számlált, ami a második legmagasabb a 35-49 évesek mögött. A GlobalData kutatása szerint az Y és Z generációs utazókat legjobban a forgalmas nyári időszakon kívüli, ár-érték arányban megfelelő ajánlatokkal lehet elérni.

A GlobalData elemzése szerint jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a 25-34 éves korosztályban ennyi utazó van, hogy a csúcsidőszakokon kívül is tudnak utazni. Sok fiatal millenial és Z generációs utazónak ugyanis nincsenek még gyermekei, illetve komoly szakmai és pénzügyi kötelezettségei - írja a Travel Daily News.

Ralph Hollister, a GlobalData utazási és turisztikai elemzője szerint "mivel a repülőjegyek és a szállások árai akkor a legolcsóbbak amikor alacsony a kereslet, sok fiatal európai utazó márciusra, vagy novemberre foglal nemzetközi nyaralást. Ha a fapados légitársaságok és a kedvező árú szálláshely-szolgáltatók a legalacsonyabb árakat kínálják, akkor akár többször is utazhatnak a csúcsidőszakon kívüli időszakokban ugyanabban az évben."

A csúcsidőn kívüli utazások ezen kívül autentikusabbak és jobban személyre szabhatóak. A GlobalData 2021. első negyedévi fogyasztói felmérése szerint a Z generáció 27%-a és az Y generáció 26%-a mondta azt, hogy "mindig" hatással van rájuk, hogy egy termék vagy szolgáltatás mennyire van az igényeikre és személyiségükre szabva. Ezzel a különböző korcsoportok között a két legmagasabb arányt érték el a válaszolók között.

fiatalutazo_123rf

A fiatalabb utazókat, akik a csúcsidőn kívüli hónapokban könnyebben tudnak utazni, alacsony költségű, autentikus élményekkel lehet megcélozni

Fotó: 123rf.com

Hollister hozzátette:  "A turisztikai csúcshónapokban a népszerű úti célok esetében a látogatók száma gyakran meghaladja a helyi lakosok számát, és a turisztikai infrastruktúra minden szempontból túlzsúfolt lesz. A csúcsidőszakon kívüli hónapokban az utazók a kisebb zsúfoltság miatt nagyobb eséllyel kerülhetnek érdemi interakcióba a helyiekkel, és a kulturális és természeti látnivalókkal is bensőségesebb módon ismerkedhetnek meg. Ez jobb általános élményt és pozitívabb megítélést tesz lehetővé az úti célról."

Hangsúlyozta, hogy ahogy az úti célok és az utazási vállalkozások igyekeznek kilábalni a járványból, a fiatalabb utazókat, akik a csúcsidőn kívüli hónapokban könnyebben tudnak utazni, alacsony költségű és autentikus élményekkel tudják majd megcélozni. Ez csökkenti a szezonalitás hatását és növeli a bevételeket is.