Ázsiaiak beutaztatása és a borturizmus a közös nevező

Forrás: MTI

 2017. április 06. 16:59

Az Ázsiából érkező turisták közös beutaztatásában és a határon átnyúló borturizmusban keres együttműködési lehetőségeket a horvát és a magyar turisztikai ágazat.

Zágrábban találkoztak a horvát és a magyar utazási irodák szövetségei, a Horvát Turisztikai Minisztérium (HTM), valamint az ENSZ Világturisztikai Szervezetének (UNWTO) képviselői által tartott találkozón.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák szövetségének (MUISZ) alelnöke az MTI-nek elmondta: Frano Matusic,  a HTM államtitkára felvetette, hogy miután az év második felétől Zágrábot is napi repülőjárat köti majd össze Dubajjal, érdemes lenne közös turisztikai kínálatot nyújtania Magyarországnak és Horvátországnak.

A Közel-Kelet legnagyobb repülőterén keresztül Ázsiából érkező, egyre növekvő számú utazó számára ugyanis ideális lehetne a magyar és a horvát turisztikai kínálatból összeállított csomag.

Ugyancsak együttműködést javasoltak a horvát és magyar borturizmusban, kihasználva, hogy a 23 magyarországi borvidék mellett a horvátországi Szlavóniában is kiváló borok készülnek.

Együttműködést javasoltak a horvát és magyar borturizmusban

Fotó: www.winetourism-hungary.com

A találkozón ugyanakkor szó esett arról is, hogy a magyar és a horvát utazási szakma szeretné majd megosztani a tapasztalatait a jövő évtől életbe lépő, a szolgáltatáscsomagok értékesítését szabályozó új európai uniós direktíváról - tette hozzá Molnár Judit.

A zágrábi találkozón a két ország meghívására vett részt Somogyi Zoltán, az UNWTO főtitkárhelyettese, Frano Matusic, a horvát utazási irodák szövetségének (UHBA) elnöke, Erdei Bálint, a MUISZ elnöke, valamint a Horvát Idegenforgalmi Közösség (HTZ) vezetői.

A megbeszélésre az adott apropót, hogy a MUISZ ezekben a napokban Horvátországban tartja éves közgyűlését.