BAHART-pályázat a vitorláskikötők üzemeltetésére

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 18. 16:13

A Balatoni Hajózási Zrt. közgyűlése – a májusban elfogadott reorganizációs tervnek megfelelően – 2020. szeptember 18-án döntött a cég vitorláskikötő hálózatának üzemeltetési szerződés keretében történő használatba adásáról.

A Társaság a 2020. október 20-án lezáruló, egyfordulós, nyilvános pályázat keretében 15 éves, határozott idejű szerződés alapján kívánja használatba adni a tulajdonában álló 11 vitorláskikötőt, 2021. január 1-jei kezdettel – olvasható a BAHART közleményében.

Az elfogadott pályázati kiírás szigorú feltételeket szab a leendő pályázók számára, amelyek garantálják a BAHART hosszú távú stratégiai érdekeinek érvényesülését. Az elfogadott pályázati feltételek – a kikötők tulajdonjogának megtartása mellett – biztosítják a BAHART számára az érintett vagyonelemek hatékonyabb hasznosítását. A konstrukció keretében a leendő üzemeltetőnek komoly anyagi biztosítékokat kell vállalnia, valamint egyebek mellett munkáltatói jogutódlással át kell vennie a jelenlegi személyzetet is.

A profiltisztítást követően a BAHART az alapfeladataira koncentrál, megkezdi a hajóflotta fejlesztését

Fotó: 123rf.com

Az együttműködés keretében a BAHART tulajdonában maradó kikötőhálózat várhatóan tovább bővülhet és megtörténhetnek a már régóta esedékes fejlesztések is, amelyek magasabb szintű szolgáltatást biztosíthatnak majd a kikötőhely bérlők számára a jövőben.

A cég a profiltisztítást követően a továbbiakban az alapfeladataira koncentrál, amelynek érdekében rövidesen megkezdőik a hajóflotta jelentős fejlesztése is.