Nachos tál, hideg gyümölcsleves és hamburger a Balaton InterCityken

Forrás: turizmus.com

 2024. május 26. 10:29

Május 25-től a szezon végéig napi 8 pár Balaton IC-n vehetik igénybe a fedélzeti szolgáltatást az utasok Budapest és Keszthely között. Az északi parton a főszezoni menetrend ideje alatt lesz majd elérhető a bisztrószolgáltatás a Kék Hullám InterCity vonatokban.

A balatoni elő- és utószezoni, illetve nyári forgalomra minden évben több vonattal, ezáltal gyakoribb közlekedéssel, továbbá minőségibb szolgáltatásokkal készül a társaság. A déli parton, Budapest és Keszthely között – egész évben – közlekedő Balaton InterCity vonatokban 1. osztályú kocsi teszi kényelmesebbé az utazást, ezenkívül az Utasellátó már május 25-től napi 8 pár Balaton InterCity-n biztosítja a fedélzeti ellátást az étkezőkocsikban. Ezek a kocsik az elmúlt években nagyobb felújításon estek át, a színvonalasabb szolgáltatás érdekében az utastér és a konyha is megújult.

Az Utasellátó már május 25-től napi 8 pár Balaton InterCity-n biztosítja a fedélzeti ellátást az étkezőkocsikban

Fotó: MÁV-START

Az Utasellátó idén is igyekezett frissíteni a kínálatán és újabb ételeket vett fel a balatoni étlapra.

A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként megjelenik a kínálatban a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño és a gyros tál. A sokak által kedvelt hideg és zamatos gyümölcslevesek vonalát követve idén őszibarack-krémlevessel várják az utasokat az étkezőkocsi fedélzetén.

A streetfood jellegű irányzatot követve újdonságként megjelenik a kínálatban a nachos tál, a sajttal töltött jalapeño és a gyros tál

Fotó: MÁV-START

A főételek között pedig megjelent a paradicsomos húsgombóc főtt burgonyával, valamint a zöldborsófőzelék, amely kérhető tükörtojással vagy zöldségpogácsával. Új, szezonális hamburgerrel is készült az Utasellátó csapata.

Az étkezőkocsikban a készpénz és bankkártya mellett SZÉP-kártyával is lehet fizetni.

Az északi parton a főváros és Tapolca közötti Kék Hullám vonatokban a prémium 1+ osztályú bisztrószolgáltatás részeként az Utasellátó kínálata elérhető lesz a főszezonban, azaz június 22-től szeptember 1-jéig.

A MÁV-Start a tavalyi évben utasforgalmi rekordot döntött.