Balatoni díszvendégség Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2020. január 27. 12:18

Csaknem 100 kiállítóval a hétvégén sikerrel lezajlott a XXX. Debreceni Utazási Vásár és kísérő rendezvénye, a VIII. Natural Expo közel a debreceni a Kölcsey Központban.

A tavalyi évhez hasonlóan a rendezvény idén is péntektől vasárnapig tartott, a legtöbb látogató szombati napon érkezett. A kiállítást becslések szerint 6-7000 látogató kereste fel – tájékoztattak a szervezők.

Az utazási vásár díszvendége Balaton volt. A 2008-ban alapított Közönség díjat, melyet a kiállítás látogatói szavaznak meg a legszebb standnak, a Balaton standja nyerte.

A szervezők közleménye szerint több kiállító kiemelte, hogy nagyon szeretik a debreceni vásárokat, mert a látogatók konkrét utazási céllal érkeznek, nyitottak az ajánlatokra és valóban utazni szeretnének.

A visszajelzések alapján egybehangzóan továbbra is a legsikeresebb vidéki kiállításként tartják számon a debreceni vásárt, ahová, ahogy több kiállító is fogalmazott, „érdemes eljönni".

Elmondásuk alapján az utazási trendek megváltoztak, az előfoglalási szezon előző év november-decemberében megindul, és egyre tudatosabbak az utazni vágyók, hamarabb foglalnak, így előnyös a vásár előrehozott időpontja, mivel szélesebb kínálattal tudtak megjelenni a kiállítók.

Az ingyenes vásárt becslések szerint 6-7000 látogató kereste fel

Fotó:  Debreceni Utazási Vásár Facebook-oldala / Csikós János

A belföldi utak mellett nagyon népszerűek a Debrecenből induló repülőgéppel megközelíthető desztinációk, kiemelt figyelmet kaptak az új úti célok. Ugyanakkor az utazási irodák elmondása alapján nincs egyértelműen kiemelhető legnépszerűbb külföldi úti cél. A látogatók egyaránt keresték például Bulgáriát, Horvátországot, Görögországot, Törökországot és az egyéb egzotikus úti célokat.