Hattyúk tava a levegőben – videó

Forrás: turizmus.com

 2019. július 23. 16:51

Nem mindennapi meglepetésben volt része az AF117-es, Sanghajiból a Párizsi Charles de Gaulle reptérre tartó járat utasainak, az Air France és a Párizsi Opera ugyanis egy csodálatos balett performansszal lepte meg őket.

A különleges alkalomra Yvon Demol, a Párizsi Opera táncosa egy az utasszállító keskeny közlekedőire szabott koreográfiát álmodott meg, amit 10 táncos adott elő, így jöhetett létre az egyedülálló produkció Vivaldi Négy évszakának és Csajkovszkij Hattyúk tavának dallamaira.

A táncosok meglepetés-előadásának apropója a turné utolsó utazása volt, mikor az Opera balett-társulata hazafelé tartott Ázsiából.

Az Air France és a Párizsi Opera rengeteg közös értéken osztozik, hiszen mindkét szervezet hozzájárul ahhoz, hogy a francia kultúrát és életmódot világszerte minél több ember ismerhesse meg – írja a légitársaság közleményében.

Évközben a légitársaság minden hosszú távú járatán elérhető a több mint 1400 órányi „on-demand” videótár, aminek „Művészetek és kultúra” szekciójában megtekinthetők a Párizsi Opera új online felületének filmjei – emlékezetes pillanatokkal és a kulisszák mögötti élet momentumaival.