Bali lelke, Badung

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2018. október 02. 10:23

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai desztinációja, az indonéziai Bali szigete, annak is a turisták által leginkább látogatott térsége, Badung mutatkozott be hétfőn a Novotel Budapest Centerben.

A sziget Indonézia gyöngyszeme, egyben legkedveltebb idegenforgalmi célpontja. Híres a magas fokon űzött művészetekről, beleértve a táncot, szobrászatot, batikmunkákat, festészetet, bőr- és fémművességet, valamint a zenét.

A magyar turisták körében is mind népszerűbb desztináció turisztikai szakemberei látogattak el október elsején Budapestre, a Singapore Airlines képviselőivel együtt, hogy még közelebb hozzák számunkra szépséges szigetüket.

Magyarország benne van a TOP 20 küldőpiac között, hangzott el a hétfői roadshow magyarországi állomásán. A népes és magas rangú indonéz delegáció tagjai hazánk mellett Spanyolországban tartanak szakmai prezentációt. A szakemberek között jelen voltak luxus szállodák képviselői csakúgy, mint spabirodalmak és utazási irodák vezetői is.

Wening Esthyprobo, Indonézia magyarországi nagykövetasszonya

Fotó: turizmus.com

A rendezvényen megjelent és felszólalt Wening Esthyprobo, Indonézia magyarországi nagykövetasszonya. Kiemelte, hogy országa minden évben részt vesz a tavaszi Utazás kiállításon. Tavaly Észak-Szumátrára helyezték a hangsúlyt, az országrész támogatásának köszönhetően, jövőre pedig szeretné, ha Bali mutatkozna be a fenti módon.

A Badung Tourism Promotion Board vezetője, Rai Suryawijaya üdvözlő szavai után a badungi turisztikai hivatal igazgatója, Made Badra ismertette a legfontosabb látnivalókat és a legfrissebb látogatói adatokat. Szinte minden tematikában nyújtanak kiemelkedő attrakciót, az esküvői turizmustól a konferenciaszervezésig. A csöndes meditálás híveinek csakúgy vonzó lehet a kormányzóság, mint azoknak, akik az aktív pihenést, a sportokat választják. Szlogenjük: Bali lelke, Badung – ez a régió a szigeten belül a leglátogatottabb.

Balira leginkább a Singapore Airlines-szal érdemes repülni. Kevin Leow-nak, a légitársaság külföldi piacokért felelős vezetőjének prezentációjából kiderült, hogy a világ egyik legnépszerűbb légitársasága mennyire korszerű gépekkel repül és milyen újfajta kényelmi szolgáltatásokat vezet be utasainak.