Barcelonában betilthatják a szexista és ízléstelen emléktárgyak árusítását

Forrás: turizmus.com

 2024. július 01. 15:00

A népszerű turisztikai úti célokban nem nehéz színvonaltalan emléktárgyakra bukkanni az üzletekben. Barcelonában most szabályozni szeretnék, hogy mennyire lehetnek ízléstelenek és sértőek ezek a termékek.

Barcelona városi tanácsa azt fontolgatja, hogy betiltja az ízléstelen és sértő szuvenírek, köztük a homofób vagy szexista témájú termékek árusítását – írja a Euronews.

Jordi Coronas tanácsos szerint az ilyen emléktárgyakat kínáló üzletek és bódék lealacsonyítják a várost. Coronas bírálta a Ciutat Vella, Barcelona legrégebbi negyedének utcáin árult emléktárgyak színvonalát. A kifogásolt szuvenírek közé tartoznak a „Barcelona márkajelzéssel ellátott, pénisz formájú tárgyak és a szexista, homofób, vagy egyszerűen csak ízléstelen üzeneteket közvetítő feliratos pólók”.

Szuvenírüzlet Barcelonában. Hadat üzennének a giccses és sértő emléktárgyaknak

Fotó: 123rf.com

Jordi Valls gazdasági főpolgármester-helyettes támogatta a kezdeményezést, azonban figyelmeztetett arra, hogy nehéz meghatározni, mi számít ízléstelennek, az nagymértékben szubjektív megítélés kérdése.

A városi tanács gazdasági bizottsága jóváhagyta a függetlenségpárti Esquerra párt indítványát, a kérdéssel tehát foglalkozni fognak.