Ennél a légitársaságnál saját ülőhelyük van a kutyáknak

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 09:21

Felszállt a világ első kutyás légitársasága, amely élményekkel teli és stresszmentes utazást kínál a négylábúaknak. A jegyárak a csillagos egekben vannak, de idővel csökkenhetnek.

A repülőutak általában mérhetetlen stresszt jelentenek a négylábú kedvencek számára. Ezen akar változtatni egy új amerikai légitársaság, amely kutyáknak kínál luxusutazást.

A Bark Air ötlete a 2011-ben alapított, Bark („ugatás”) nevű cégtől származik, amely előfizetéses alapon árusít kutyáknak szóló termékeket.

Normál esetben a kisebb – a légitársaságtól függően legfeljebb 8 kilós – kutyákat csak hordozóban szabad a fedélzetre vinni, nagyobb társaiknak pedig a poggyásztérben kell szomorkodniuk a repülőút alatt. A Bark Airnél ezzel szemben saját ülőhelyük van a kedvenceknek.

A kutyusoknak és a gazdiknak egy órával az utazás előtt kell a kapunál lenniük. Ott kapnak egy szettet, amely minden eshetőségre tartalmaz nyugtató falatokat, kutyapórázt és kutyapiszokgyűjtő zacskókat. A kétlábú és a négylábú utazókat a fedélzeten kellemes zene, finomságok és frissítőtörülközők is várják.

A kutyák a fedélzeten, a gazdi melletti ülésen foglalhatnak helyet

Fotó: Bark Air

A világ első kutyás légitársasága a múlt héten kezdte meg működését. A gépek jelenleg New York és Los Angeles, valamint New York és London között közlekednek, de ezeket az útvonalakat az ígéret szerint nemsokára újabbakkal egészítik ki, sőt a honlapon más útvonalakat is lehet javasolni.

A jegyárak az emelt szintű szolgáltatásoknak megfelelően kissé borsosak. A New Yorkból Los Angelesbe repülő járatra, a kutya és a gazdi számára együttesen jelenleg 5500 euró körüli összegbe, a nemzetközi járatra pedig közel 7400 euróba kerül a jegy. Ha jól megy az üzlet, a légitársaság nagyobb repülőgépeket fog bérelni, és akkor a jegyek ára is alacsonyabb lesz – írja a WDR.