Bazi nagy mozizás az IBUSZ-szal

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2016. március 31. 16:44

Kedveskedhet-e partnereinek stílusosabban utazási iroda, amelyiknek Görögország az első számú nyári úti célja, mint hogy meghívja őket a Bazi nagy görög lagzi 2. premier előtti vetítésére? Az IBUSZ vezetői szerint nem, különösen, hogy nagyon optimisták az előfoglalási időszak végén.

Görög ízeket felvonultató fogadásra és a Bazi nagy görög lagzi 2. részének premier előtti vetítésére hívta partnereit szerda este az IBUSZ Utazási Irodák Kft. a MOM Park mozijába.

Komora Zoltán vezérigazgató-helyettes rövid köszöntőjében több jó hírrel örvendeztette meg vendégeiket. „Egy nagyon nehéz, de jól sikerült év van mögöttünk, és 2016-ra is nagy várakozással tekintünk – fogalmazott. Az IBUSZ 13 milliárd forintos árbevétellel zárt az előző esztendőt, s idén további növekedésre van kilátása, amit a március 31-én zárult előfoglalási időszak számaira alapozhat: foglalási állományuk 21 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakáét.

Az idei nyári szezonban heti 14 saját charterjáratot közlekedtetnek majd – a Travel Service legnagyobb bérlőjeként –, zömmel Görögországba, illetve egy-egy gépet Burgaszba és Mallorcára, ezeken 10 partnerirodával osztoznak, ezenkívül heti 8 buszjáratot is indítanak a görög nyaralódesztinációkba, így Kefalóniára, Korfura, Zakintosra, Paraliára (2), Sartira (2) és Tolóba. Erősítettek Olaszországban és Horvátországban, ahol mintegy 2000 ággyal rendelkeznek, melynek egy része garanciálisan lekötött szálláshely. Jelentősen bővítették idén az európai és Európán kívüli városlátogatások és körutazások számát is, ezektől nagyon sokat várnak, főleg a számos újdonság miatt. Idei célkitűzésük a tavalyi évi összesen 100 ezer ügyfélkapcsolat elérése (az utaztatás mellett ez magában foglalja a belföldi szállásfoglalás, program-, repülőjegy-értékesítés stb. tevékenységeket is).

Komora Zoltán kitért az idei szezon kihívásaira is, mint a migránshelyzetet kísérő negatív médiahírek és az Európát ért terrortámadások, amelyek visszavethetik az utazási kedvet, ugyanakkor tapasztalatai szerint mindezek nyomán felértékelődtek az utazási irodák. Ezt a fordulatot az IBUSZ-nál már tavaly érzékelték, ebben az évben pedig még inkább jelentősége lesz, mert az utasok nagyobb biztonságban érzik magukat profi szervezővel a hátuk mögött, akinek a rendkívüli helyzetekre is vannak megoldásai.

Magyarország legnagyobb „piackutatójaként”, mivel országosan 41 fiókirodában tudják mérni a keresletet, az IBUSZ-nál nagyon optimisták a szezont illetően. Az utazásszervező spanyol árualapjának 70-75 százaléka már mostanra elkelt, egyes görög desztinációik – így Karpathos, Kefalónia, Chania – 50-60 százalékos foglaltságon állnak. Mindazonáltal vannak olyan területek, országok, amelyek még nem indultak be igazán, de a vezérigazgató-helyettes derűlátó, szerinte ezeknél az utasok egyelőre kivárnak, ahogy közeledik a szezon, az utazási kedv is egyenes arányban növekszik majd.

Forrás: ibusz.hu


Saját hálózata mellett az IBUSZ nagyban támaszkodik viszonteladó partnereire is, akik a cég utasforgalmának mintegy 40 százalékát hozzák, ezt a legjobban teljesítő közvetítői irodáknak a mozizás keretében egy-egy ajándék görög úttal köszönték meg. A díjazottak a Caracol Utazási Iroda, a Country Tours, a Lastminute Utazási Központ, az Invia.hu és a Start Utazás.

Ami pedig a mozifilmet illeti, a vászonra visszatérő Portokalos klán tagjai még hangosabbak, még görögebbek, még ragaszkodóbbak és még szórakoztatóbbak, mint 13 éve az első részben, nem csodálkoznánk, ha ez a fergeteges film sokaknak adna indíttatást egy görögországi utazásra.