Bécs-Budapest prémium hajójárat indítását tervezik

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 18. 17:59

Az osztrák Standard napilap cikke hivatkozik a bécsi Central Danube projektcég igazgatójára, miszerint a Duna-menti hajóforgalomnak a magas-költési hajlandóságú szegmensben való élénkítése érdekében vizsgálják egy Bécs-Budapest közvetlen gyors-összeköttetésű prémium hajójárat indításának lehetőségét

E jól fizető vendégkör Magyarországra vonzásában partner a Magyar Turisztikai Ügynökség is. A turisztikai ügynökség osztrák piacról készült friss elemzése szerint tavaly 170 milliárd forintot költöttek az osztrákok Magyarországon, amely Németország után a második legnagyobb költésnek felel meg. E területen dinamikus növekedés tapasztalható, három év alatt 70%-al nőtt az osztrák turisták magyarországi költése. A TOP 10 küldőpiacunk turisztikai kiadásait tekintetve mára Ausztria piaci részesedése 15%-os, jóllehet 2010-ben még csak 10% körüli részt hasított a bevételi tortából.

Az osztrákok igényes, jól költő turisták.  Magyarországi turisztikai fogyasztásuk több mint fele gyógy- és egészségturizmushoz kapcsolódik, amely kategóriában piacvezetők. Költésük közel 80%-a Budapesten kívül realizálódik, így jelenlétükkel jótékonyan oldják a területi koncentrációt, segítik a vidéki Magyarország jövedelemgeneráló képességét. A hazánkban vendégeskedő osztrák turisták naponta (!) csak áfán keresztül 80 millió forintot (!) 'fizetnek be' a magyar költségvetésbe. Az elemzés szerint már rövid távon reális cél az évi egymillió osztrák vendégéjszaka realizálása a hazai szálláshelyeken a turisztikai költés közel megduplázása mellett. Az ide vezető piaci stratégia részletei az MTÜ ausztriai képviseletének honlapjáról letölthető 5 oldalas elemzésben olvashatóak: http://at.gotohungary.com/dokumentumok.

A Magyar Tursztikai Ügynökség Ausztriában az őszi hónapokban is folyamatos és jelentős sajtómegjelenésekkel és akciókkal csábítja hazánkba a jól fizető osztrák vendégeket. Az ORF forgatóstábjának varázslatos magyarországi útjáról a médiacég exkluzív magazinjának, – az ORF Nachlese friss októberi számának – több mint 400 ezres olvasótábora is értesülhetett a tévénőzők mellett. A népszerű életmódmagazin – az MTÜ stratégiai céljának megfelelően – a luxus és a wellness szerencsés metszeteként mutatja be a folyamatosan megújuló magyarországi turisztikai kínálatot.

A legjelentősebb ausztriai napilapok, valamit a fiatalok körében kedvelt és véleményformáló életmód-magazinok és online–platformok mind-mind hasonló szuperlatívuszokban számolnak be hazánkról. Éves szinten csak a sajtóutak eredményeként közel 1 millió eurós hírértéket generál az MTÜ az osztrák piacon. Az ügynökség közreműködésével az ausztriai médiában megjelent jelentősebb cikkek megtekinthetőek itt: http://at.gotohungary.com/uber-unser-land-geschrieben.