Bécs lett az Eurowings légitársaság európai központja

Forrás: MTI/turizmus.com

 2015. augusztus 13. 13:21

A schwechati repülőtérről novemberben indulnak a cég első járatai, a jegyeket szerdától árusítják. Hamarosan kezdődik a pilóták és légi utaskísérők toborzása az európai járatokra.

Az új Eurowings Europe GmbH-t augusztus 10-én alapították meg Ausztriában. Az osztrák főváros az első, Németországon kívüli központja a Lufthansa diszkont-légitársaságának. A Lufthansa közlése szerint a mostani döntés a cég terjeszkedésének és további bázisok nyitásának kiindulópontja. Pilótákat első körben a Lufthansa-csoporton belül toboroznak, a korábbi tervek szerint a szintén Lufthansa érdekeltségű Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársasághoz felvett pilóták ősztől az Eurowings-gépeket fogják vezetni. Augusztus második felében külső pályázók számára is elérhetők lesznek az álláshirdetések. A légi utaskísérők toborozása szeptember második felétől indul.

Az Eurowings-gépek a Bécs-Schwechat repülőtérről szállnak fel. A szolgáltatás egy Airbus A320 géppel indul a 2015/16-os téli szezonban, amelyhez egy második csatlakozik majd 2016 márciusában. Mindkét utasszállítót az Austrian Airlines fogja üzemeltetni.

Az első járatok novemberben indulnak többek között Londonba, Palma de Mallorca városba és Hamburgba. A jegyek ára csomagdíjjal együtt 33 eurónál (alig több mint tízezer forint) kezdődik, és már szerdától foglalhatók. A foglalás az eurowings.com internetes oldalon történhet, ahonnan a felület rögtön továbbirányít a Germanwings, a Lufthansa másik diszkont-légitársaságának oldalára. A korábban közölt koncepció szerint a Germanwings beolvad az Eurowingsbe, amelynek bővül a flottája és a tevékenységi köre.

A Eurowings első hosszú távú járataira már márciusban megkezdődött a jegyértékesítés, a járatok októberben indulnak Kölnből Dubajba, a Karib-térségbe és Thaiföldre.