Bécs szereti Szófiát

Forrás: turizmus.com

 2017. február 15. 14:46

Gigantikus szívet küldött Bécs Szófiának a február 11–14. közötti Bécs Napok alkalmából, ahol a konferenciák, kerekasztal-beszélgetések és workshopok mellett a résztvevők a bécsi életérzésbe is belekóstolhattak.
A "Bécs szereti Szófiát" mottóval megrendezett programsorozat nyitányát a szófiai Hotel Balkanban megrendezett Bécs Bál adta 2017. február 11-én. Az elsőbálozók – az Operabál mintájára – keringővel nyitották meg a táncparkettet, a zenei program pedig a teljes bécsi zenekínálatot felvonultatta a keringőtől a sramlin át a bárzenéig.

A következő napon az óriási Manner-szív körül forgott minden, amelyet a Serdika bevásárlóközpont átriumában állítottak fel. A Bécs egyik jelképének számító nápolyikból bárki kaphatott, aki éppen arra járt.

Óriási Manner-szív a Serdika bevásárlóközpontban

 

Fotó: EurocommPR

A Bécs Napok második felében a bolgár és bécsi szakembereké volt a főszerep, akik érdekes előadásokon, workshopokon és kerekasztal-beszélgetéseken tanulhattak egymástól. A szakmai program fő témái a múzeummenedzsment, a műemlékvédelem, a zöldterületek tervezése, a mobilitás és az innováció voltak.

A programsorozatot bécsi borkóstoló zárta, a rendezvény egész ideje alatt pedig egy retro-villamos közlekedett Szófia utcáin, fedélzetén jellegzetes bécsi dallamokat játszottak.

A Bécs Napok következő állomása Krakkó lesz, 2017. április 3–5. között.