Bécsből közvetlenül Addis Abebába az Ethiopiannel

 2014. június 03. 17:07

Afrika leggyorsabban növekvő és legnagyobb profitot termelő légitársasága június 2-től elindította Addis Abeba és Bécs közötti új járatát – ET 724 kóddal.

Az 1946- ban alapított, közel 70 évesen fiatal – ahogy a Mr. Tewolde Gebremariam, az Ethiopian Airlines vezérigazgatója fogalmazott -  légitársaság heti négyszer (hétfő, szerda, csütörtök, szombat) közlekedik az etióp és az osztrák főváros között, nagyszerű csatlakozási lehetőséget kínálva  48 további afrikai városba. A járat indítását fél éven át tartó egyeztetés előzte meg, mely a Bécsi Nemzetközi Reptér ügyvezető igazgatója, Julian Jager szerint is hatékony egyeztetésnek mondható.

A bécsi nemzetközi repülőtér, így a 2011 óta Star Alliance tag légitársaság második európai hub –ja lett – 1958 ban nyitott frankfurti után – és a hálózaton belül elérhető 9. európai város, mellyel a keletközép-európai régió utazóit célozzák meg az afrikai légügyi szakemberek.  Így  az 5 kontinensen immár 82. városba lehet eljutni a napi 200 járatot üzemeltető afrikai légitársasággal, míg Etiópián belül pedig 18-ba.

A repülőút 10 perc híján 6 órán át tart és kora reggel, 5.50 kor érkezik Bécsbe, vissza pedig este 23.10kor indul.

Az első gép érkezését esti fogadással ünnepelték a járat indítói, Bécsben a Természettudományi Múzeumban, ahol a meghívott vendégek bepillantást nyerhettek az afrikai légitársaság jelenébe, és a Vision 2025 névvel illetett stratégiai elképzeléseibe, illetve hogy ez a lépés egy újabb kapocs lehet a 10. legdinamikusabban fejlődő ország és a gyorsan fejlődő afrikai és európai kontinensek között.  A beszédeket osztrák és etióp ételekből álló ültetett vacsora követte, melyet egy jó hangulatú afrikai zenész trió és afrikai táncosok tettek még felszabadultabbá. Magyarországról 12-en vettek részt a fogadáson az Aviareps Magyarország Kft. szervezésében, amely az itthoni képviseletet is ellátja, csakúgy mint testvérirodájuk az osztrák piacét, akiknek az emlékezetes fogadás lebonyolítását is köszönhették a résztvevők.


„Vacsorázzon Európában és ebédeljen bármelyik Afrikai városban" - ezzel a szlogennel próbálja érzékeltetni az etióp légitársaság jól szervezett útvonalhálózatát és járatainak csatlakozásait. A 100% -ban állami tulajdonban álló cég 66 gépből álló modern flottával rendelkezik, melyeknek az átlagéletkora 7 év. Afrikában számos elsőbbséget ( első afrikai menetrend szerinti járat 1946-ban Kairóba, első Kelet-Nyugat afrikai járat 1960-ban, első afrikai B767-es és B787, A350 repülőgépek tulajdonosa) birtokol, de az egyetlen közvetlen afrikai kapcsolat Kanadával (2012) vagy Brazíliáva l(2013) is hozzájuk köthető.