Befektetéseket hozott a Lufthansa Debrecenbe

Forrás: turizmus.com

 2018. április 11. 15:05

Két éve indult a Lufthansa München-Debrecen járata, amely a kezdeti szezonálisról gyorsan áttért az egész éves üzemelésre, majd menetrendjét is finomhangolták, hogy utasai még több csatlakozást érjenek el, az idei nyáron szezontól pedig heti három helyett immár öt közlekedik.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint igazi sikertörténetet írt a Lufthansa 2016. április 11-én, a város napján indult járata, hiszen a közvetlen légi összeköttetésnek köszönhetően több német cég is a hajdú-bihari megyeszékhelyet választotta befektetése célpontjául. Az összeköttetés ugyanakkor Debrecen és a régió számára is kinyitotta a világot, hiszen a müncheni repülőtéren több mint 130 város érhető el az átszálló utasok számára.

Herdon István, a Debrecen Airportot üzemeltető Xanga cégcsoport elnök-vezérigazgatója szerint is kimondottan sikeres a Lufthansa müncheni járata, amelynek kapcsán tudatosítani szeretnék az utasokban a légitársaság által kínált átszállási lehetőségeket is. Egyúttal bízik benne, hogy a frekvencia további növelésére is sor kerül majd.

 

 

A Lufthansa magyarországi country menedzsere, Antal Gábor rámutatott: 2017-ben több mint kétszeresére nőtt a München – Debrecen útvonalon az utasok száma az egy évvel korábbihoz képest, ezen belül az április-december időszakban 65%-kal nőtt az utasszám. Ugyancsak kétszeresére, 60%-ra emelkedett az átszálló utasok aránya, akik élvezhetik a Skytrax által világ legjobb termináljának választott müncheni 2-es terminál előnyeit.

Virággal és tortával köszöntötték a születésnapos járat személyzetét

Fotó: Debrecen Airport

 

Ahogy a Lufthansa statisztikáiból kiderül, az átszálló utasok háromnegyede Európán belüli célállomásra repül – a legnépszerűbb célállomások Köln, Frankfurt, Berlin, Lisszabon -, míg bő ötöde Észak-Amerika irányába száll át, a legtöbben New Yorkba repülnek. A beutazók/kiutazók aránya mintegy kétharmad – egyharmad, a járatra szóló jegyek közel felét Németországban értékesítik, de jelentős a jegyeladás aránya az USA-ban, Olaszországban és Romániában is.

„Értékesítésünkben jól látható, hogy a jelenlegi, illetve jövőben megnyíló debreceni telephellyel, üzemmel rendelkező nemzetközi vállalatok gyakran veszik igénybe a Lufthansa járatát, illetve nő a kkv-nak szóló Partner Plus Benefit programunkban résztvevő vállalatok száma is.” – tette hozzá Antal Gábor.