Befellegzett volna a first classnak?

Forrás: turizmus.com

 2019. május 08. 11:43

Egyre több légitársaság, köztük a British Airways, a Delta és az United menedzsmentje dönt úgy, hogy az első osztályú ülések rovására inkább a business és a turistaosztály kapacitását növeli, és emeli az ezeken nyújtott szolgáltatások minőségét.

Újabban a Korean Air bizonyos járatain is megszüntették az első osztályt. A Straits Times szerint a Korean Air bejelentette, hogy 27 nemzetközi járatán június elejétől eltávolítja az első osztályú üléseket, ezzel párhuzamosan több ülőhely lesz a business és turistaosztályon.

A légi társaság a változást azzal indokolja, hogy az első osztályú jegyek iránt alacsony a kereslet, viszont a cég üzletpolitikája az, hogy maximalizálja a nyereségességet és a hatékonyságot. Jelenleg tehát nincs első osztályú ülőhely számos koreai légi útvonalon.

Egyre több légitársaság dönt úgy, hogy az első osztályú ülések rovására inkább a business és a turistaosztály kapacitását növeli

Fotó: pixabay

Az első osztályú ülések iránti kereslet az elmúlt években általában romlott. Az Economist szerint ez több tényezőnek köszönhető, például annak, hogy mostanában – főleg a rövid útvonalakon – a magas rangú vállalati vezetők is a business osztályt választják, egyrészt mert ezek egyre nagyobb kényelmet és igényes kiszolgálást nyújtanak. Másrészt a legfelső vezetők és a milliárdosok magángépekkel utaznak.

Ez nem jelenti azt, hogy minden útvonalon megszünteti a Korean Air az első osztályt, továbbra is kínál ilyen lehetőséget néhány stratégiai járatra, mint Peking, Hong Kong, Bangkok, Oszaka és Manila. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy maximális kényelmet nyújtsunk az első osztályú utasok számára, és megőrizzük presztízsügyfeleinket” – nyilatkozta a koreai légi szóvivő.

Természetesen a legnagyobb érdeklődés továbbra is a turistaosztály jegyei iránt érzékelhető, főleg olyan desztinációkba, ahová nem repülnek fapadosok.

Kapcsolódó cikkek