Befürdött Törökországban a TUI

Forrás: vg.hu

 2016. február 09. 14:57

Magasabb bevétellel, de közel duplájára nőtt veszteséggel zárta legutóbbi negyedévét a TUI utazásszervező. A német vállalat forgalma 3,72 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 3,52 milliárdról, vesztesége 104,6-ról 184 millió euróra szökött fel.

Tavaly nyáron a TUI ügyfeleinek 14 százaléka választotta Törökországot, szervezésükben közel kétmillióan pihentek ott. A németek körében különösen kedvelt ország megítélését erősen átértékelte a migrációs válság, amit a januári, tíz német turista halálát okozó isztambuli öngyilkos merénylet csak tovább rontott – sorolja a vg.hu cikke a veszteség okait.

A törökök helyett spanyol – főként Kanári-szigeteki – és görög célpontokat javasol a TUI, emellett felfedeztetné a nyugatihoz képest alacsony árszínvonallal dolgozó, Európa Tunéziájaként emlegetett Bulgáriát, valamint az egzotikus Zöld-foki szigeteket. A világ legnagyobb utazásszervezője erős nyarat vár a karibi térségben, és egyelőre nem tapasztalja, hogy az Amerikát fenyegető zikavírus negatív hatásokkal járna az idegenforgalomra.