Bejelentették a Szegedi Szabadtéri 2017-es műsorát

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 29. 15:02

Alighogy véget ért az idén 85 éves fesztivál 2016-os programja, máris évadot értékelt a Szabadtéri. Több mint 72 ezren voltak kíváncsiak az előadásokra. A következő nyár műsorát is meghirdették: új bemutatóként jön a Notre Dame-i toronyőr, a Vízkereszt vagy amit akartok és a Tosca.

Augusztus 27-én, a Tévedések vígjátékával véget ért a Szegedi Szabadtéri Játékok 2016-os, jubileumi évada. Herczeg Tamás, igazgató az augusztus 29-i sajtótájékoztatón elmondta: a korábbi években teljesítőképessége csúcsát érte el az idén 85 éves fesztivál.

Idén a két helyszínen, a Dóm téri játszóhelyen és az Újszegedi Szabadtéri Színpadon 13 produkciót láthatott 26 előadásban a közönség. Minden műfaj, így az opera, tánc, operett, musical, próza, szimfonikus koncert is képviseltette magát a népszínházi kínálatban, sőt egy újdonság, az újcirkusz is várta az érdeklődőket idén. Összesen 72.294 néző volt kíváncsi a műsorra. Az előadások bruttó jegyárbevétele 505 millió Ft.

Jövő nyáron is jelentős szerzők művei láthatók majd a Dóm téri színpadon, lesznek nagy visszatérők az idei évadról és szintén elmondható, hogy minden műfaj képviselteti majd magát.

Giacomo Puccini Tosca c. operájával indul az évad június 30-án. A népszerű darabot július 1-jén is láthatják a nézők. Kivételes dolog a Szabadtéri életében, hogy egy produkció három egymást követő évben is visszatér a Dóm térre: a Mamma Mia!-t viszont tényleg levehetetlen a műsorról. 2014., 2015. és 2016. után 2017-ben is bekerült a programba az ABBA-musical, július 7-én és 8-án láthatjuk. Az idei sikert követően szintén visszatérő előadás az Ének az esőben, három előadásban hozzák vissza, július 14-én, 15-én és 16-án.

A Tévedések vígjátéka bebizonyította, hogy érdemes prózát játszani a Dóm téren, így ezt a ziccert nem hagyják ki jövőre sem. Újabb népszerű Shakespeare-mű születik: július 28-án a Vízkereszt vagy amit akartok. Utána még két estén láthatják a nézők (július 29., 30.).

Victor Hugo most már szintén egymás után a harmadik évben képviselteti magát egy-egy nagyregényével a programban. A nyomorultak után most A párizsi Notre Dame c. regényéből készült musical-változatot láthatják hazai ősbemutatóként a nézők, A Notre Dame-i toronyőr címmel. A musical Disney-verziója kerül majd színre augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án, a Budapesti Operettszínházzal együttműködésben.

A jövő évad műsorára a jegyértékesítés szeptember 15-én indul.