Bekebelezi a Brussel Airlinest a Lufthansa

Forrás: turizmus.com

 2016. december 14. 11:41

Felvásárolja, és csütörtöktől 100 százalékos tulajdonosa lesz a Brussels Airlinesnak a német Lufthansa. A felvásárlást követően a belga légitársaság még legalább két évig használja majd a Brussel Airlines nevet.

A Lufthansa 2008-ban szerzett 45 százalékos tulajdonrészt a belga légitársaságban, csütörtökön pedig aláírják a maradék 55 százalék megvásárlásáról szóló megállapodást is. A La Libre Belgique belga napilap birtokába jutott információk szerint a Lufthansa 2,6 millió eurót fizet a belga társaságért. Az összeget a légitársaság szóvivője nem kívánta megerősíteni.


A tájékoztatás szerint a német cég új repülőgépekkel fejlesztené, további tengeren túli és rövid távú, fapados járatok indításával tenné gazdaságosabbá a belga leányvállalatot.

A brüsszeli központú Brussels Airlinest 2005-ben alapították, majd anyagi nehézségek miatt tulajdonrészének közel felét 2008-ban értékesítette. A légitársaság 49 repülőgéppel rendelkezik, 3400 alkalmazottja van és 62 célállomásra, mintegy 5,8 millió utast szállít évente.