Beköltözik a DB Schenker a Cargo Citybe

Forrás: turizmus.com

 2019. március 27. 17:51

A DB Schenker szerződést írt alá a Budapest Airporttal raktár- és irodaterület bérléséről az épülő BUD Cargo Cityben.

A vadonatúj dedikált cargo létesítmény 21 600 négyzetméternyi plusz raktár- és irodaterületet biztosít a repülőtéren, valamint további 11 200 négyzetméternyi raktár- és irodaterület áll majd itt a speditőr cégek rendelkezésére.

Az 2-es Terminál közelében az új, 21 600 négyzetméteres épület már szerkezetkész, míg a vele szomszédos területen halad a földmunka a speditőr épület építési területén. Az utóbbi mintegy 11 200 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet biztosít majd a légiáru-kezelő épület és az ugyancsak még idén megvalósuló 32 000 négyzetméteres új cargo előtér betonja tőszomszédságában.

Saját speditőr épülete lesz

Fotó: turizmus.com

Az új előtéren a légiáru kezelését végzők egyidejűleg két F kategóriás Jumbo méretű légi járművet szolgálhatnak ki. A Budapest Airport új cargo létesítményét az idei év végén vehetik birtokukba a bérlők.

A nemrégiben aláírt megállapodás alapján az egyik új bérlő a DB Schenker, egy olyan vezető multinacionális nagyvállalat, amely globális speditőri, logisztikai és ellátási lánc menedzsment szolgáltatásokat is nyújt. Magyarországon a DB Schenker több mint 52 000 négyzetméternyi raktárterületen működik, szigetszentmiklósi központtal (Budapesttől délre, az M0-ás körgyűrű közelében), ahol magyarországi közúti, légi- és tengeri szállítmányozási tevékenységét végzi több mint 5000 négyzetméteren.

A DB Schenker 700 négyzetméteres raktárt és 200 négyzetméternyi irodaterületet bérel a BUD Cargo City most épülő ún. speditőr épületében.

Kapcsolódó cikkek