Belépett a romániai piacra az amerikai Travel Leaders

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 24. 10:48

A több mint hatezer, saját, társult van franchise-ban működő utazási irodát ernyője alatt tudó amerikai Travel Leaders Group hétfőtől Romániában is kínálja szolgáltatásait a partner Aerotravel cégen keresztül.

Az elsősorban üzleti, céges turizmusban utazó, román tulajdonban lévő Aerotravel bejelentette, hogy együttműködési szerződést kötöttek az Egyesült Államokban piacvezető Travel Leaders Group cégcsoporttal, és a jövőben az Aerotravel Corporate Travels ágazata a Travel Leaders România nevet viseli.

Antonio Niţu, az Aerotravel vezérigazgatója a bursa.ro gazdasági napilapnak elmondta, exkluzív szerződést kötöttek Romániára, s az amerikai cég az üzleti turizmus három fontos eleméhez nyit számukra kaput: technológia, információ, nemzetközi piac. A román cég nem titkolt szándéka, hogy az együttműködéssel még több üzleti ügyfelet csábítsanak az országba, és magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítsanak számukra.

Antonio Niţu, az Aerotravel vezérigazgatója

Fotó: www.news.ro

A Statisztikai Hivatal (INS) adatai szerint 2019 első félévében a beutazók 56,1%-a üzleti céllal, kongresszusra, szemináriumra, kiállításokra érkezett, nem pedig üdülni, pihenni. Így aztán senki sem csodálkozik, hogy a turizmusból származó bevételek közel 60 százalékát ők hagyták Romániában. Csak egy összehasonlítás: idén júliusban a beutazóknak mindössze 2,7 százaléka választotta a tengerpartot.

A jelek szerint a Travel Leaders-szel kötött partnerséggel pont ezt a tendenciát akarja most meglovagolni az Aerotravel, hisz egyelőre remény sincs arra, hogy látványosan megugrik a Romániában nyaralni vágyó külföldiek száma.

Az Aerotravel cégcsoport 2018-ban 40 millió eurós árbevételt produkált és 150 ezer külföldit hozott az országba, és 2019-re már 48 millió eurót és 160 ezer utast tűzött ki célul. A céges rendezvényekből-utazásokból a bevétele 80 százaléka származik, a többi hányad pedig a hétköznapi utazási kínálatokból.

A 2008-ban alakított és New Yorkban székelő Travel Leaders Group éves bevétele meghaladja a 20 milliárd dollárt, több mint hatezer, saját, társult vagy franchise-rendszerben működő utazási irodát irányít szerte a világon, értékesítőinek száma több mint 52 ezer.

Kapcsolódó cikkek